1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. etäopetus

Vaasan lyseon lukiossa korona-altistumisia – etäopetukseen siirtyi noin 70 henkilöä

Pääosa karanteeniin ja etäopetukseen siirretyistä on abiturientteja. Koulussa on käytetty kiitettävästi maskeja.

etäopetus
Vaasan kaksikielisellä lukiokampuksella suomen- ja ruotsinkielinen opetus on pyritty pitämään korona-aikana erillään.YLE / Hans-Mikael Holmgren

Vaasan lyseon lukiosta yhteensä noin 70 henkilöä on siirretty karanteeniin ja etäopetukseen koulussa ilmenneen koronavirustartunnan vuoksi.

Altistuneista pääosa on abiturientteja. Mukana on myös yksi kakkosvuosikurssin ryhmä ja kolme opettajaa.

Kun tieto koronatartunnasta tuli, lukion kaikki oppilaat lähetettiin varotoimenpiteenä kotiin tiistaina puoliltapäivin. Muut kuin karanteeniin määrätyt palaavat lähiopetukseen huomenna.

Maskit hyvin käytössä

Vaasan lyseon lukiossa on käytetty kiitettävästi maskeja. Muun muassa tartunnan saanut on käyttänyt maskia viime viikolla yhtä ruokailuhetkeä lukuunottamatta.

– Maskien käyttö sekä käsien pesu ja desinfiointi on hoidettu meillä erittäin kiitettävästi. Toivottavasti kaikki nämä toimenpiteet auttavat niin, että jatkotartuntoja ei tulisi, toteaa rehtori Jaakko Perttu.

Vaasan lyseon lukio toimii samalla kampuksella ja samassa rakennuksessa Vaasan ruotsinkielisen lukion kanssa. Lyseon lukion tartunta ja altistumiset eivät aiheuta toimenpiteitä naapurioppilaitoksessa.

– Olemme jo etukäteen pohtineet tartuntavaaran vähentämistä. Meillä ei ole ollut esimerkiksi yhteisiä opetusryhmiä entiseen tapaan ja molemmat koulut ovat ruokailleet omissa tiloissaan, Jaakko Perttu kertoo.

Vaasan lyseon lukiossa on noin 860 oppilasta.

Lue täältä Ylen korona-aiheisia uutisia Pohjanmaalta.

Lue seuraavaksi