Hyppää sisältöön

Urheilutoimittaja Inka Henelius muistelee, miten Hjallis Harkimo pelasti nuoren toimittajan tiukasta tilanteesta

Urheilugaalan juontaminen ilman yleisöä tuntui erikoiselta: "Rehellisesti sanoen, ei siinä ihan juhlatunnelmaan päässyt"

Inka Henelius muistelee kohtaamistaan Hjallis Harkimon kanssa aloittelevana toimittajana
Inka Henelius muistelee kohtaamistaan Hjallis Harkimon kanssa aloittelevana toimittajana

Urheilutoimittaja Inka Henelius kasvoi kuusilapsisessa lappeenrantalaisessa perheessä. Hänellä on kolme isoasiskoa ja kaksi pikkuveljeä. Eteläkarjalaisuus kuuluu Heneliuksen puheessa, ja sosiaalisuudenkin hän arvelee juontavan juurensa kotioloista.

– Olen omalla mukavuusalueellani silloin kun on paljon ihmisiä ympärillä, ja tapahtuu paljon. Se juontaa juurensa varmaan lapsuudesta. Sitten jos pitää yksin tehdä jotain, jossain komeron nurkassa hiljaa jotain työtä, se ei oikein sovellu karjalaiselle luonteelle.

Viime viikolla Inka Henelius oli juontamassa urheiluvuoden suurta juhlaa, Urheilugaalaa. Koronan takia tilaisuus järjestettiin ensimmäistä kertaa ilman suurta yleisöä. Se oli myös juontajille uusi ja erilainen kokemus.

– Se on viimeiset noin kymmenen vuotta ollut Hartwall Areenalla, ja siellä on ollut tuhansia ihmisia paikan päällä jännittämässä ja luomassa tunnelmaa. Nyt oltiin tv-studiossa puhumassa kameroille. Rehellisesti sanoen, ei siinä ihan sellaiseen juhlatunnelmaan päässyt.

Kun STT:n taksikortti ei kelvannut

Hartwall Areenalla oli myös yksi ensimmäisistä Inka Heneliuksen urheilutoimittajauran haastattelukeikoista. Sillon hän vielä opiskeli ja teki juttukeikkoja Suomen Tietotoimisto STT:lle. Puoli seitsemän -ohjelman kuulusteluleikissä Henelius paljasti, miten Hjallis Harkimo pelasti aloittelevan toimittajan tukalaista tilanteesta.

– Minut lähetettiin tiedotustilaisuuteen haastattelemaan Hjallis Harkimoa. Otin mukaan toimituksen taksikortin ja lähdin matkaan. Perillä taksikuski totesi, että kortilla ei ole katetta. Olin silloin opiskelija, ja eihän minulla ollut mitään luotto- tai pankkikorttia. Oli vain Visa Electron, ja sillä ei voinut maksaa. Olin, että mitäs tässä nyt tehdään. Yhtäkkiä joku koputtaa taksin ikkunaa, ja kysyy, onko täällä joku ongelma? Se oli Hjallis Harkimo. Taksikuski sanoi, etttä tytöllä ei ole rahaa. Hjallis sanoi: "Tuu autosta, mä maksan".

Henelius tunnustaa, että taksimatkan hintaa ei ole vielä tullut maksettua takaisin Harkimolle.

Katso Inka Heneliuksen koko haastattelu:

.
.