1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Satakunnan koronavirustilanne pysynyt vakaana – muuntovirusten aiheuttamia tartuntoja ei ole todettu lisää

Yli puolet viime viikolla todetuista tapauksista oli peräisin ulkomailta.

koronavirus
Mehiläisen drive-in-testausasemalla Helsingin Hernesaaressa tehtiin koronavirustestejä lumisessa säässä 4. tammikuuta 2021.
Satakunta on koronaepidemian perustasolla. Kuvituskuva.Silja Viitala / Yle

Koronavirustilanne on pysynyt rauhallisena Satakunnassa ja maakunta on epidemian perustasolla. Tietoon ei ole tullut uusia muuntuneiden viruskantojen aiheuttamia tartuntoja, kerrotaan Satasairaalan tiedotteessa.

Tartunnanlähde pystyttiin viime viikolla selvittämään lähes kaikissa tapauksissa.

Työpaikan taukotilat ongelmallisia

Yli puolet tapauksista (10 / 19) oli peräisin ulkomailta ja ne jäivät kiinni maahantuloseulonnassa. Kotimaisista tartunnoista neljä oli peräisin samasta taloudesta, yksi lähipiiristä ja kaksi työpaikalta.

– Työpaikkojen taukotilat ovat osoittautuneet ongelmallisiksi. Niissä riittävien turvavälien pitäminen on tärkeä. Varsinaisia joukkoaltistuksia ei Satakunnassa ole ollut, mutta teho-osaston taukotiloissa tapahtuneiden mahdollisten altistusten vuoksi jouduttiin kolmetoista henkilöä asettamaan karanteeniin, toteaa infektioyksikön ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä SataDiagista.

Ei influenssatapauksia

Koronaan liittyvät varotoimet ovat vähentäneet myös muita hengitystievirusten esiintymisiä. Satakunnassa ei ole tällä epidemiakaudella todettu vielä yhtään influenssa A tai influenssa B – tai RS-virustartuntaa.

– Tämä on hyvin poikkeuksellista. Myös tavanomaisia hengitystieviruksia, kuten rinoviruksia on esiintynyt aiempaa vähemmän.

Lue lisää:

Tietoja koronaviruksesta Satakunnassa: Pori Jazz perutaan taas

Lue seuraavaksi