Hyppää sisältöön

Varpaisjärven seurakuntatalon käyttö on loppumassa

Seurakuntayhtymä alkaa valmistella sisäilmaongelmista kärsivästä talosta luopumista.

Varpaisjärven keskustaa. Arkistokuva. Kuva: Anne-Pauliina Rytkönen / Yle

Ylä-Savon seurakuntayhtymä on luopumassa Varpaisjärven seurakuntatalon käytöstä. Toiminnot aiotaan siirtää korvaaviin tiloihin.

Seurakuntatalon vajaan 900 neliön tiloista säännöllisessä käytössä on vain puolet ja talossa on sisäilmaongelmia. Valtaosa työntekijöistä oireilee, eikä pysty työskentelemään seurakuntatalolla.

Talon käyttö jatkuu toistaiseksi ennallaan, mutta korvaavat tilat vuokrataan mahdollisimman pian. Seurakuntaneuvostolta pyydetään vielä lausunto seurakuntatalosta luopumisesta.

Seurakuntayhtymä tekee Varpaisjärven kirkkoon tarpeelliset muutostyöt ja vuokraa kokoontumistilat lapsi-, nuoriso- ja diakoniatyölle.

Tarvittavia tiloja on suunniteltu vuokrattavaksi Varpaisjärven keskustasta, Kauppatie 25:sta. Muistotilaisuuksien järjestämiseen tullaan tarjoamaan Lapinlahden seurakuntataloa tai paikallista yksityistä palveluntuottajaa.

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti tiistaina alkaa valmistella seurakuntatalon tiloista luopumista. Varpaisjärven seurakuntataloa on korjattu useaan kertaan vuosina 2017–2020.

.
.