1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Liivuoren päiväkoti

Liivuoren päiväkodissa Hämeenlinnassa on todettu kaksi koronatartuntaa – lähes 80 on asetettu karanteeniin

Karanteenipäätös ei aiheuta muille päiväkodin lapsille tai perheille välittömiä tutkimustarpeita tai toimenpiteitä.

Liivuoren päiväkoti
Kiire XL Saara Pekkinen lastentarhanopettaja luhtaniityn lastentarha espoo
Päiväkodin arki sujuu hyvin koronasta huolimatta, kunhan muistetaan turvavälit ja käsihygienia. Jouni Immonen / Yle

Hämeenlinnalaisessa Liivuoren päiväkodissa on todettu kaksi koronatartuntaa. Karanteeniin on asetettu 63 lasta ja 16 henkilökuntaan kuuluvaa. Altistuminen on tapahtunut viime viikon lopulla, 13.–15. tammikuuta. Karanteeni kestää ensi viikon lopulle.

Varotoimenpiteenä päiväkodissa järjestetään tiloja tavallista väljemmin, ja tarpeettomia fyysisiä lähikontakteja vältetään. Toiminta järjestetään mahdollisuuksien mukaan niin, että ryhmiä ei sekoiteta tai yhdistetä.

– Meillä on ollut koko korona-ajan tilanne sellainen, että päiväkodin ryhmiä ei sekoiteta keskenään, kertoo Liivuoren päiväkodin johtaja Tiina Siren.

Liivuoren päiväkodissa on pyritty Sirenin mukaan tekemään ohjeistusten ja suositusten mukaan. Esimerkiksi aikuiset eivät tule sisälle, kun tuovat tai hakevat lapsensa hoidosta. Lisäksi päiväkotiin ei tulla sairaana.

– Turvatoimet ovat tiukat, ja myös käsien pesuun ja muuhun sellaiseen kiinnitetään erityistä huomiota.

Karanteenipäätös on tehty terveysviranomaisen toimesta, ja päätöksestä on oltu yhteydessä suoraan karanteeniin asetettavien lasten vanhempiin sekä altistuneeseen henkilökuntaan. Karanteenipäätös ei aiheuta päiväkodin muille lapsille tai perheille välittömiä tutkimustarpeita tai toimenpiteitä.

Liivuoren päiväkodissa on kaikkiaan 200 lasta ja hieman alle 50 henkilökuntaan kuuluvaa.

Lue seuraavaksi