1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikkikeikat

Korona tyhjensi muusikoiden keikkakalenterit, eikä paluusta ole tietoa – "Tuntuu, että kaikki on tällä hetkellä spekulaatiota"

Irinalta peruuntui viime vuonna kymmeniä keikkoja, mutta muun muassa kappaleiden radiosoitto paikkasi tulonmenetyksiä.

musiikkikeikat
Irina Elämäni Biisi -sohvalla.
Irina Ylen Elämäni biisi -ohjelmassa. Atte Mäläskä

Moni muusikko ja artisti odottaa nyt kotona keikkakalenteri tyhjänä tulevaisuutta, kun koronarajoitukset ovat vieneet työtilaisuudet.

Esimerkiksi heinolalaisartisti Irina laskee, että korona peruutti viime vuonna häneltä noin 80 keikkaa, vaikka hän pääsi esiintymään esimerkiksi kesällä muutamia kertoja. Irinan kappaleensa soivat radiossa, joten hän on saanut tekijänoikeus- ja gramexkorvauksilla paikattua talouttaan.

Keikoille paluun ajankohdasta ei ole toistaiseksi varmaa tietoa. Irina on huolestunut varsinkin tekniikan eli muun muassa äänentoistoalan tukalasta tilanteesta.

– Artisteja on varmasti, mutta minusta tuntuu, että tekniikkapuolelta on siirtynyt väkeä myös muihin päivätöihin. Se jää nähtäväksi, onko sitä tekniikan parhaimmistoa saatavilla, kun keikat alkavat.

Tapahtumayhtiö KOKO Lahden toimitusjohtaja Emilia Mäki uskoo, että jonossa oleville konserteille on kysyntää kun rajoitukset poistuvat. Mäki uskoo, että korona-aika uudistaa myös konserttikokemuksia. Live-keikkojen rinnalle on tulossa myös verkkolähetykset. Mika Moksu haastattelee.

Myös lahtelainen artisti Ilpo Kaikkonen sanoo, että tällä hetkellä tunnelmia hallitsee epävarmuus tulevasta.

– Jotenkin tuntuu, että kaikki on tällä hetkellä spekulaatiota. Jonkin verran esimerkiksi tulee keikkavarauksia ensi kesäksi, mutta ei osaa tällä hetkellä luottaa oikein mihinkään.

Uusimmat tiedot koronaviruspandemiasta löytyvät täältä. Päijät-Hämeen tuoreimmat koronauutiset voit lukea tästä artikkelista.

Lue seuraavaksi