1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. penkkarit

Aluehallintoviraston kokoontumisrajoituksen vaikutukset näkyvät välittömästi Etelä-Savossa: tapahtumia perutaan ja järjestetään ilman yleisöä

Aluehallintovirasto kielsi keskiviikkona Itä-Suomessa yli 20 hengen yleisötilaisuudet sekä yleiset kokoukset helmikuun 22. päivään saakka.

penkkarit
Mikkelin kävelykatu varhain aamusta.
Juho Liukkonen / Yle

Aluehallintoviraston tuoreisiin rajoituksiin on reagoitu välittömästi eri puolella Etelä-Savoa.

Esimerkiksi Pieksämäellä helmikuulle suunniteltu Huippu-urheilusymposium (siirryt toiseen palveluun) perutaan uusien rajoitusten vuoksi. Tilaisuuden järjestäjät kertovat selvittävänsä mahdollista uutta järjestämispäivää symposiumille.

Mikkelin Palloilijat (siirryt toiseen palveluun) tiedottaa pelaavansa helmikuulle kaavaillut, Suomen Cupin karsintalohkon kotiottelut Urpolassa ilman yleisöä. Myös Jukurit tiedottaa (siirryt toiseen palveluun) pelaavansa ottelunsa ilman yleisöä.

Mikkelin kaupunginorkesteri (siirryt toiseen palveluun) puolestaan kertoo lähettävänsä tammikuun lopulle kaavaillun kevätkauden avauskonserttinsa suoratoistona.

Savonlinnan teatteri kertoo myös lykkäävänsä esitystoimintaansa kuukaudella eteenpäin helmikuun 22. päivään.

Aluehallintovirasto on tiedottanut tänään, että yli 20 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään edelleen.

Viraston mukaan rajoitukset ovat edelleen välttämättömiä epidemiatilanteen rauhoittamiseksi ja ne ovat tällä haavaa voimassa helmikuun 22. päivään saakka. Aluehallintovirasto suosittelee välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää.

Perinteisiä penkkariajeluita perutaan ja vanhojen tansseja siirretään

Koronaviruksen leviämisvaaran vuoksi Etelä-Savossa on myös päätetty penkinpainajaisten sekä vanhojen päivien tanssien järjestämisestä jo ennen aluehallintoviraston keskiviikkoista päätöstä.

Savonlinnan seudun lukiot ja Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteri ovat päättäneet, että perinteistä penkkariajelua ei järjestetä.

– Penkkarit pyritään pitämään Savonlinnan lukioissa, välttäen suuria kokoontumisia, vahvistaa Savonlinnan Lyseon lukion rehtori Ismo Falck sähköpostivastauksessaan.

Vanhojen tanssit on siirretty Savonlinnassa puolestaan toukokuun alkuun.

Mikkelin lukiossa vanhojen tanssit järjestetään myöskin toukokuussa.

Penkinpainajaispäivä Mikkelissä sen sijaan järjestetään perjantaina 12. helmikuuta.

– Päivään ei sisälly perinteisiä penkkariajeluja eikä mitään muutakaan lukion ulkopuolelle suunnattua ohjelmaa. Päivää ja päivän ohjelmaa valmistellaan parhaillaan. Käytännössä ohjelma toteutetaan iltapäivällä, ja valtaosin netin kautta, kertoo Mikkelin lukion rehtori Jari Tuomenpuro sähköpostilla.

ARTIKKELIA PÄIVITETÄÄN KESKIVIIKON 20.1.2021 AJAN.

Lue myös:

Itä-Suomen aluehallintovirasto pitää voimassa tiukat kokoontumisrajoitukset – ministeriö: ravintolarajoituksiin kosketaan aikaisintaan ensi viikolla

Lue seuraavaksi