1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pyhä-Luoston kansallispuisto

Isokurun reitti kunnostetaan Pyhä-Luoston kansallispuistossa – puurunko vaihtuu metalliseen

Reitin puinen runko on mennyt huonoon kuntoon, kun Isokurun rinteiden lumet ja kevään tulvat ovat runnelleet sitä.

Pyhä-Luoston kansallispuisto
Retkeilijöitä Isokurun reitillä Pyhä-Luoston kansallispuistossa.
Kymmenet tuhannet retkeilijät kulkevat Isokurun reittiä vuosittain.Anna Pakkanen

Isokurun reitti Pyhä-Luoston kansallispuistossa uusitaan ensi kesän ja syksyn aikana, kertoo Metsähallitus.

Reitin puinen runko on mennyt huonoon kuntoon, kun Isokurun rinteiden lumet ja kevään tulvat ovat runnelleet sitä. Suosittua reittiä on korjattu joka kevät, mutta nyt 1,5 kilometrin reitti uusitaan kokonaan.

Reitille tehdään metallinen runko, joka kestää paremmin syvän kurun vaativat olosuhteet ja sillä vuosittain kulkevat kymmenet tuhannet retkeilijät. Metallirunko päällystetään puisella kulkureitillä.

Reitti suljetaan rakennustöiden ajaksi. Metsähallituksen mukaan rakentamispaikkaa ei saa luonnosuojelullisista ja turvallisuussyistä ohittaa rinteitä pitkin.

Karhunjuomalampea, Noitatunturia ja Pyhänkasteenputousta pystyy rakennustöidenkin aikana katsomaan, mutta hieman poikkeavaa reittiä pitkin, kerrotaan Metsähallituksen tiedotteessa. Kurun eteläpään korjaustyö vaikuttaa myös Tunturiaavan luontopolun käyttöön.

Metsähallituksen Luontopalvelut tekee myös muita korjaus- ja rakennustöitä Pyhä-Luoston kansallispuistossa ensi kesän ja syksyn aikana. Metsähallitus tiedottaa niistä kansallispuiston verkkosivuilla ja Facebook-sivuilla.

Lue seuraavaksi