Hyppää sisältöön

Korona laittaa Kemin kaupunginteatterin kevään uusiksi – kotiin tilatun leivoksen oheen voi saada esityksen

Kemin kaupunginteatterin esitykset on peruttu 18. helmikuuta asti.

Kemin kaupunginteatterin uusia kuvioita on yhteistyö Cafe Hertan kanssa. Tiettynä päivänä tilatun herkun yhteyteen saa kaupan päälle esityksen. Kuva: Kimmo Hiltula / Yle

Kemin kaupunginteatteri on tehnyt muutoksia kevään ohjelmistoon. Jäniksen vuosi ja Kaikki tai ei mitään - näytelmät ovat poistuneet kevään ohjelmistosta. Kaikki tai ei mitään -esitys tulee kuitenkin nähtäväksi taltiointina vielä kevään aikana. Esitysajasta kerrotaan myöhemmin.

– Valitettavasti turvallisuusrajoitukset eivät mahdollista Jäniksen vuoden kuvaamista, todetaan teatterin tiedotteessa.

Muutokset johtuvat siitä, että teatterin esitykset on keskeytetty koronan vuoksi 18. helmikuuta asti.

Teatterin somessa esimerkiksi runoja

Seuraavan ensi-illan myöhästymisen johdosta teatterin henkilökunnalla on ollut mahdollisuus valmistaa pienimuotoista poikkeusohjelmistoa.

Teatterin sosiaalisen median kanavilla on parhaillaan nähtävillä runokokonaisuus, Tämän haluan lausua, jossa teatterin näyttelijät tulkitsevat itse valitsemiaan tekstejä. Uusi video tulee nähtäville joka toinen päivä. Lisäksi laulavat näyttelijät Tatja Hirvenmäki ja Johanna Ahonen jatkavat musiikkiesityksiä uudella ohjelmistolla

Teatteri aloittaa myös ohjelmallisen yhteistyön Cafe Hertan kanssa. Kun asiakas tilaa tiettyinä päivinä herkkunsa kotiinkuljetuksella, hän saa kaupan päälle pienen esityksen. Poikkeuksellinen palvelu on saatavilla rajoitetusti viikoilla 3–5. Teatterin poikkeusohjelmisto on täysin maksutonta.

Maaliskuussa ensi-iltaan Maa on syntinen laulu

Kevään ensimmäinen ensi-ilta on Kemin Pirtillä maaliskuun 20. päivä, jolloin nähdään Timo K. Mukan Maa on syntinen laulu. Kahlo – Sirpaleita naistaiteilijan elämästä nähdään Lumilinnan tiloissa heti kun kokoontumisrajoitukset sen sallivat. Esitys vierailee myös Oulun ainakin osittain virtuaalisesti toteutettavilla monologifestivaaleilla 12.-14. helmikuuta.

Teatterin nuorisolinjan Tulevaisuuden toivot - mekö? nähdään 22. huhtikuuta alkaen Tullimakasiinilla, mutta Mauri Kunnaksen Apua, merirosvoja! siirtyy kiertueineen kokonaan ensi syksyyn.

Testamenttilahjoituksella toteutettu kulttuurin ja liikunnan yhteinen 2-vuotinen ILMI-hanke päättyy tänä keväänä. Teatterin osuus hankkeessa on tuottanut kemiläisille kehitysvammaisille teatteri-ilmaisun opetusta, joka huipentuu yhdessä teatterin kanssa toteutettavaan näytelmään, jonka ensi-ilta on Leipätehtaalla 16. huhtikuuta.