Hyppää sisältöön

Rikkihapposäiliövuoto Oulun Stora Enson tehtaalla keskiviikkoiltana – saatiin hallintaan ensi vaiheessa, välitöntä vaaraa ei ehtinyt muodostua

Noin kolmenkymmenen kuution kokoinen säiliö vuoti alaosastaan varoaltaaseen. Pieni vuoto saatiin hallintaan illan aikana.

Stora Enson tehtaan rikkihapposäiliön vuoto oli pieni, mutta todellinen riski esimerkiksi työntekijöiden terveydelle oli olemassa, sillä kyseessä on 95-prosenttinen rikkihappo. Arkitstokuva. Kuva: Paulus Markkula / Yle

Oulun Stora Enson tehtaalla on sattunut keskiviikkoiltana pienehkö rikkihapposäiliön vuoto, joka on saatu tuoreeltaan hallintaan, eikä se ehtinyt aiheuttaa välitöntä vaaraa ympäristölle. Hälytys tehtaalle tuli kuuden jälkeen illalla.

Lähes täynnä ollut kolmenkymmenen kuution säiliö oli lähtenyt vuotamaan alaosastaan, sisältö on 95-prosenttista rikkihappoa.

Pelastuslaitoksen mukaan vuoto oli ollut pieni ja päätynyt aluksi varoaltaaseen. Ensitoimet vuodon hallitsemiseksi aloitettiin keskiviikkoiltana, torstaina happoa lähdetään siirtämään ehjään säiliöön.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.