Hyppää sisältöön

Yksi kuollut henkirikoksessa Virroilla, lapsi loukkaantunut, tekijän tilasta ei tietoa – poliisi etsi epäiltyä suuroperaatiossa, joka sulki teitä laajalla alueella

Poliisin operaatio alueella on päättynyt.

Virroilla on iso poliisioperaatio väkivallantekoon liittyen menossa. Kuva: Marjut Suomi / Yle

Sisä-Suomen poliisilaitos tutkii Virtain Liedenpohjan tapahtumia henkirikoksena ja henkirikoksen yrityksenä. Ylen tietojen mukaan väkivallanteossa loukkaantunut on alaikäinen.

Poliisi ei ole kertonut, onko epäilty otettu kiinni tai onko hän ylipäänsä elossa.

Tehtävä sai alkunsa kello 8.18. hätäkeskukseen soitetusta puhelusta. Ylen haastattelema silminnäkijä ajoi pian tämän jälkeen Sulkavantien ja Liedenpohjan taajaman välisellä alueella 66-tiellä ja näki kantatien varressa ambulanssin hälytysvalot päällä. Poliiseja ei paikalla tuolloin näkynyt.

Vähän myöhemmin alueelle saapui runsaasti poliiseja ja alueelle johtavat tiet katkaistiin laajalta alueelta. Silminnäkijän mukaan paikalle tuli myöhemmin myös panssariajoneuvo poliisin tueksi.

Operaatio Virroilla kesti torstaina tunteja. Siihen osallistui useita poliisipartioita eri laitosten alueelta. Mukana oli myös poliisin valmiusyksikkö Karhu. Poliisi kertoi noin kello 14.30, että operaatio on päättynyt.

karhuryhmä on paikalla
Poliisi lopetti suuren operaationsa keskiviikkona iltapäivällä. Video: Marjut Suomi / Yle

Henkirikoksen ja henkirikoksen yrityksen tutkinta jatkuu tapahtumapaikalla.

Ylen tietojen mukaan väkivaltarikoksesta epäilty henkilö oli ainakin aamupäivällä jonkin aikaa tavoittamatta. Poliisi ei ole kommentoinut, oliko epäilty aseistautunut ampuma-aseella.

poliisioperaatio virroilla
Poliisioperaatio Virroilla kesti tuntikausia. Puolen päivän aikaan paikalle saapui lisää partioita. Video: Marjut Suomi / Yle
Kuva: Tommi Pylkkö / Yle

Tapahtumapaikka sijoittuu 66-tien välittömään läheisyyteen välille Sulkavantie ja Liedenpohjan taajama. Alueen tiet katkaistiin operaation aikana paljon laajemmalta alueelta.

Liikennesulku kantatiellä 66 purettiin vasta iltapäivällä vähän ennen kahta.

Paikalla oli useita poliisin ja sairaanhoidon yksiköitä. Kuva: Marjut Suomi / Yle
poliisioperaatio virroilla
Liikenne katkaistiin operaation takia kantatie 66:lla Virroilta aina Alavudelle asti. Tämä tarkoittaa jopa noin 40 kilometriä. Video: Marjut Suomi / Yle

Liikenne katkaistiin pitkältä matkalta

Poliisin arvion mukaan akuuttia vaaraa sivullisille ei ollut operaation aikana. Liedenpohjan koulu ei liity poliisin tehtävään, mutta sen pihalle kerääntyi operaation aikana runsaasti poliisin ajoneuvoja.

Poliisin toimien kannalta paikka oli vaikea, koska sinne johtaa useita teitä ja metsäpolkuja. Siksi poliisi joutui katkaisemaan kulkureittejä laajalta alueelta. Kantatie 66 oli poikki useita tunteja.

Päivitys: Tämä oli päivittyvä uutisjuttu, jonka aktiivinen päivittäminen on lopetettu kello 15.00. Juttuun lisätään torstain aikana yhä tietoa, mikäli uusia seikkoja tapahtumista tai tutkinnasta ilmenee.

Juttua korjattu kello 16.52: muutettu valtatie kantatieksi.