1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Multia

Hovioikeus korotti multialaisnaisen tuomiota törkeästä eläinsuojelurikoksesta – iso määrä lampaita kuoli hoidon puutteessa nälkään ja sairauksiin

Oikeuden mukaan eläimille aiheutui hoidon laiminlyönnistä huomattavan suurta kärsimystä.

Multia
Suomen lakikirja ja nuija
Arja Lento / Yle

Vaasan hovioikeus on koventanut multialaisen naisen tuomiota törkeästä eläinsuojelurikoksesta.

Nainen tuomittiin syksyllä Keski-Suomen käräjäoikeudessa vuoden ehdolliseen vankeuteen lammaskarjansa laiminlyönnin vuoksi.

Hovioikeus korotti käräjäoikeuden ehdollista vankeustuomiota puolella vuodella.

Nainen oli jättänyt vaille hoitoa ja ravintoa noin 200 lammasta, joista ainakin 100 kuoli nälkään, janoon ja sairauksiin.

Nainen vetosi käräjäoikeudessa henkisen terveydentilansa voimakkaaseen heikkenemiseen. Sen taustalla oli vaikean elämäntilanteen aiheuttama kuormitus ja sitä seurannut loppuun palaminen.

Käräjäoikeus piti uskottavana, ettei nainen halunnut aiheuttaa eläimille kärsimystä, vaan hänen voimansa eivät riittäneet eläinten hoitoon.

Nainen ei kuitenkaan halunnut tulla tästä henkilökohtaisesti kuulluksi käräjä- tai hovioikeudessa eikä asiasta esitetty kirjallista selvitystä.

Hovioikeuden mukaan asiassa ei ole muutenkaan käynyt ilmi, etteikö nainen olisi voinut hankkia apua eläinten hoitamiseen.

Näin ollen naisen terveydentilaan liittyvällä seikalla ei hovioikeuden mukaan ollut vähäistä suurempaa merkitystä rangaistusta alentavana seikkana.

Käräjäoikeuden tuomion saadessaan Maarit Mäkelä oli Multian kunnanvaltuutettu. Mäkelällä on ollut useita muitakin luottamustoimia, mutta hän jättäytynyt niistä pois.

Lue lisää:

Multialaisvaltuutettu pyytää eroa kaikista luottamustoimistaan – taustalla eläinsuojelurikostuomio

Lue seuraavaksi