Hyppää sisältöön

Tero Pitkämäen päivähoitojupakka jatkuu – Ilmajoen kunnan tarkastuslautakunta haluaa lisäselvityksiä

Tarkastuslautakunta haluaa perehtyä laajasti kunnan tekemiin päivähoidon ostopalvelusopimuksiin.

Tehdyn selvityksen mukaan Ilmajoen kunnan ja Seinäjoella sijaitsevan päiväkoti Jumpin välillä on ollut kirjallisesti vahvistettu ostopalvelusopimus vuosien 2016 – 2019 välisenä aikana. Kuva: Pasi Takkunen / Yle

Ilmajoen kunnan tarkastuslautakunta haluaa lisäselvityksiä kunnan tekemistä päivähoidon ostopalvelusopimuksista.

Lautakunta käsitteli eilen keihään lajivalmentaja Tero Pitkämäen lasten päivähoitojärjestelyistä tehtyä selvitystä. Selvityksen tekemistä vaati ryhmä ilmajokelaisia paikallispoliitikkoja.

Ilmajoella asuvan Pitkämäen lapset ovat olleet päiväkodissa naapurikunnassa Seinäjoella ostopalvelusopimuksella vuosina 2016 - 2019.

Tarkastuslautakunnalle oli tilannetta valaisemassa keskiviikkona kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski.

Tarkastuslautakunnan puheenjohtajan Hannu Akkasen mukaan lisäselvittelyä tarvitaan hyvän hallintotavan ja kuntalaisten yhdenvertaisen kohtelun varmistamiseksi.

Lautakunta onkin pyytänyt tilintarkastajalta nähtäväkseen kaikki päivähoidon ostopalvelusopimukset viime vuosilta.

Selvityksessä puutteita

Hannu Akkanen toteaa omana näkemyksenään, että päivähoitokuvioista tehty selvitys ei kaikilta osin tyydytä. Hänen mukaansa selvityksessä ja siitä tehdyssä tiedotteessa on väärää tietoa esimerkiksi viranhaltijoiden toimivaltuuksista tehdä ostopalvelusopimuksia.

Akkasen mukaan perimmäinen kysymys on, kohdellaanko kuntalaisia yhdenvertaisesti.

– Tiedän, että on muitakin, jotka olisivat halunneet päivähoitopaikan Seinäjoelta.

Akkanen huomauttaa, että Ilmajoen kunnan omien ohjeiden mukaan myös ostetut päivähoitopaikat pitää olla julkisesti nähtävillä kunnan internet-sivuilla.

– Näin siksi, että kaikilla lapsiperheillä olisi mahdollisuus hakea näitä verovaroin ostettuja hoitopaikkoja. Nyt näin ei ole ollut ja kuntalaisten yhdenvertaisuutta on käsittääkseni loukattu.

Voit keskustella aiheesta perjantaihin kello 22 saakka.

Lisää aiheesta:

.
.