Hyppää sisältöön

Irlanti ja Tšekki alkuvuoden synkimmät maat koronatartunnoissa – Suomella ja Islannilla edelleen valoisimmat luvut

Koronatartunnat jatkavat useissa Euroopan maissa kiivasta kasvuaan, ilmenee Euroopan tartuntatautiviraston tuoreesta viikkoraportista.

Koronaviruspotilasta hoidettiin Prahan Kralovske Vinohradyn sairaalassa keskiviikkona. Tšekissä on todettu tähän mennessä yli 900 000 koronatartuntaa. Kuva: Martin Divisek / EPA

Euroopan tartuntatautivirasto, ECDC, on listannut vuoden 2021 kahden ensimmäisen viikon koronatartunnat Euroopassa.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku on edelleen korkein Irlannissa. Maassa on raportoitu 1445 tartuntaa sataa tuhatta asukasta kohden kahden viikon aikana.

Irlannin sairaalakapasiteetti on vaikeuksissa, ja koronarajoitukset ovat olleet rajut jo viikkojen ajan.

Vajaan viiden miljoonan asukkaan Irlanti kärsii naapurimaa Britannian tavoin ärhäkkäästi tarttuvasta koronan virusmuunnoksesta.

Myös Tšekin tartuntatilanne on huolestuttava. Ilmaantuvuusluku on 1360 ja maassa on tähän mennessä todettu jo 900 000 koronatartuntaa.

Myös Tšekin koronasulku on tällä hetkellä mittava. Rajoitustoimia löysättiin joulun alla, jonka vuoksi tartuntakäyrät lähtivät uuteen nousuun.

Vuoden kahden ensimmäisen viikon ilmaantuvuusluku on korkea myös muun muassa Sloveniassa, Portugalissa sekä Espanjassa, jossa koronatilanne on ollut vaikea koko pandemian ajan.

Suomi ja Islanti valopilkkuina

Suomen ilmaantuvuusluku on 62 ja se on Euroopan toiseksi alhaisin. Luku on alhaisempi vain Islannissa, jossa on alkuvuoden aikana todettu 61 koronatartuntaa sataa tuhatta asukasta kohden.

Myös Kreikka kunnostautuu tällä listalla. Se on kolmas Euroopan maa, jossa ilmaantuvuusluku on alle sata.

Tartuntatautiviraston raportin mukaan Euroopassa on todettu tähän mennessä lähes 18 miljoonaa koronatartuntaa.

Virukseen liittyvään sairauteen on Euroopassa kuollut pandemian aikana noin 425 000 ihmistä.

LUE MYÖS:

.
.