1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lappeenrannan–Lahden teknillinen yliopisto LUT

LUT-yliopistoon jälleen ennätysmäärä hakemuksia

Työn ohessa suoritettavat koulutukset kiinnostavat. Englanninkielisiin maisteriohjelmiin tuli enemmän hakemuksia kuin suomenkielisiin.

Lappeenrannan–Lahden teknillinen yliopisto LUT
LUT-yliopiston mainos Helsingin rautatieasemalla
LUT-yliopisto on mainostanut näkyvästi pääkaupunkiseudulla.Meeri Niinistö / Yle

LUT-yliopiston maisteriohjelmiin ja englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin tuli yhteensä 5 638 hakemusta. Määrä on LUTin historian suurin.

Englanninkielisiin maisteriohjelmiin tuli 2 670 hakemusta ja suomenkielisiin 2 214 hakemusta.

Suomenkielisistä maisteriohjelmista hakijoita kiinnostivat erityisesti työn ohessa suoritettavat koulutusohjelmat. Kiinnostavin ohjelma oli tietojohtamisen ja johtajuuden maisteriohjelma. Hakemuksia keräsi hyvin myös tuotantotalouden DI-ohjelma TUDI.

– Etätöiden ja digitaalisuuden lisääntyessä ja työelämän tarpeiden muuttuessa on luontevaa, että myös opintoja halutaan suorittaa oman työn ohessa etäyhteyksien välityksellä, sanoo LUTin koulutuksesta vastaava vararehtori Jaana Sandström.

Hakijoita 89 maasta

Suosituimmat englanninkieliset tekniikan ohjelmat ovat sähkötekniikan Electrical Engineering, tietotekniikan Software Engineering and Digital Transformation ja konetekniikan Mechanical Engineering.

Kauppatieteiden ohjelmista eniten kiinnosti International Marketing Management -maisteriohjelma.

Ulkomaalaiset hakijat edustavat 89 eri kansallisuutta. Eniten hakemuksia jätettiin Suomen lisäksi Pakistanista, Bangladeshista ja Iranista.

Suomenkielisten maisteriohjelmien tulokset julkaistaan 15.4.2021 ja englanninkielisten maisteriohjelmien tulokset 25.3.2021.

Lue seuraavaksi