1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rokotteet

Yli 80-vuotiaiden koronarokotukset käynnistyvät Inarissa

Rokoteaineen herkkyyden vuoksi rokotuksia voidaan toistaiseksi antaa vain Ivalon terveyskeskuksessa.

rokotteet
Koronarokote.
Koronarokotteen ottaminen on vapaaehtoista, ja rokote on ilmainen, Inarin kunta kertoo verkkosivuillaan.Toni Pitkänen / Yle

Inarin kunnassa käynnistellään yli 80-vuotiaiden koronarokotuksia. Inari tiedottaa, että yli 80-vuotiaiden koronarokotukset käynnistyvät mahdollisesti jo ensi viikolla eli viikolla 4. Rokotteiden saatavuudesta riippuen rokotukset voivat alkaa mahdolllisesti myös vasta viikolla 5.

Rokoteaineen herkkyyden vuoksi rokotuksia voidaan toistaiseksi antaa vain Ivalon terveyskeskuksessa.

– Ivalon terveyskeskus on tehostanut rokotustoimintaansa merkittävästi, mutta ongelmana on niin meillä kuin koko valtakunnassa rokotteiden saatavuus. Ensi viikon rokotusten jälkeen seuraava rokotuserä saapuu tämän hetkisen tiedon mukaan kuntaan vasta maaliskuun alussa, kunta kertoo verkkosivuillaan.

Rokotukseen varataan aika soittamalla numeroon 040 359 1078 arkisin klo 9 - 13 välisenä aikana. Mikäli numero ei vastaa, soittajalle soitetaan takaisin.

Lisätietoja rokotuksesta saa rokotusyhdyshenkilöltä, puh. 040 849 6392 arkisin klo 8 - 9 välisenä aikana.

Inarin kunta tiedottaa seuraavista rokotettavista ryhmistä Paikallislehti Inarilaisessa sekä Inarin kunnan internet-sivuilla siinä vaiheessa, kun rokotusajat ovat tiedossa.

– Tehostetun palveluasumisen ensimmäisen kierroksen rokotukset tapahtuvat tämän viikon aikana, ja ensi viikolla laajennamme rokotuksia yli 80-vuotiaisiin, samassa taloudessa asuviin omaishoitajiin ja kotihoidon asiakkaisiin. Seuraava kohderyhmä on yli 75-vuotiaat ja heidän omaishoitajansa, sitten yli 70-vuotiaat ja heidän omaishoitajansa. Rokotteen ottaminen on vapaaehtoista, ja rokote on ilmainen, Inarin kunta kertoo verkkosivuillaan.

Lue seuraavaksi