Hyppää sisältöön

Yritysten koronatuet keskittyvät harvoille pohjalaisalueella –toinen hakukierros käynnissä

Satakunta kustannustuen piiriin kuuluvaa yritystä saa toisella kierroksella rahaa koronan vuoksi.

Omenahotellin tuki ohjautuu Pohjanmaalle. Kuva: Yle/Ann-Lis Fredriksson

Harvat pohjalaisyritykset saavat kustannustukea valtiokonttorilta toisella hakukierroksella. Etelä-Pohjanmaalle on myönnetty haussa euromääräisesti suurimmat tuet on myönnetty Pesalle Oy:lle, eli Seinäjoen Hotelli Sorsanpesälle, noin 73 000 euroa.

Merkittävät yli 50-tuhannen euron tuet saivat myös mainosalan yritys Maiseri, tapahtumatekniikkaan keskittyvä Lakeus Sound sekä Seinäjoen Tangomarkkinat.

Pohjanmaalla valtakunnallinen ketju nostaa pottia

Pohjanmaan maakunnassa tuet olivat omilla lukemillaan; yhteensä on jaettu yli 1,2 miljoonaa euroa.

Summasta Omenahotellit sai valtakunnallisena toimijana vajaa 400 000 euroa ja Hockey-Team Vaasan Sport noin 217 000 euroa.

Moni hakemus odottaa vielä päätöstä

Hakemuksia on tullut tähän mennessä EP:llä 256 ja käsitellyistä hakemuksista tukea on myönnetty noin viidennekselle, eli 21 prosentille hakijoista. Pohjanmaalla apua hakeneita on 181, ja tukea on myönnetty lähes joka kolmannelle (30%) päätöksen saaneelle.

Tuen saamisen kriteerinä on, että yrityksen liikevaihto on laskenut kesä-lokakuussa edellisvuodesta 30 prosenttia koronan vuoksi. Tukea voi myös hakea, jos yrityksen toimialan liikevaihto on laskenut samaan aikaan kymmenen prosenttia.

Kustannustuen toimialoihin kuuluvat esimerkiksi hotellit, henkilöstö- ja laitosruokalat sekä osa taiteen ja viihteen aloista.

.
.