1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulun yliopistollinen sairaala

Oulun vaalipiirin kansanedustajat: OYSin uudisrakentamisen toisen vaiheen luvitus käsiteltävä ripeästi

Poikkeuslupahakemus on toimitettu sosiaali- ja terveysministeriöön jo puoli vuotta sitten.

Oulun yliopistollinen sairaala
Oulun yliopistollisen sairaalan valologo seinässä.
Oulun yliopistollisen sairaalan ensimmäisen vaiheen uudisrakennukset valmistuvat vaiheittain vuosien 2022–2023 aikana. Kakkosvaihe, eli uusi C-rakennus on hankesuunnitteluvaiheessa. Arkistokuva.Risto Degerman / Yle

Oulun vaalipiirin kansanedustajat hoputtavat Oulun yliopistollisen sairaalan uudisrakentamisen luvitusta kakkosvaiheen osalta. Toisen vaiheen poikkeuslupahakemus on ollut jo puoli vuotta käsiteltävänä sosiaali- ja terveysministeriössä.

Viivytykset voivat aiheuttaa lisäkustannuksia ja viivästyttää kokonaisaikataulua, muistuttavat Oulun vaalipiirin kansanedustajat kannanotossaan. OYSin tulevaisuuden sairaalan kakkosvaiheen rakentamisen on aiemmin kerrottu alkavan jo ensi vuonna. Poikkeuslupaa on haettava sote-uudistukseen liittyvän lainsäädännön vuoksi.

17 Oulun vaalipiirin kansanedustajaa on allekirjoittanut yhteisen kannanoton. Listasta puuttuu ainoastaan eurooppa- ja omistajaohjausministeri, sosiaalidemokraattien Tytti Tuppurainen.

Lisää aiheesta:

OYSin tulevaisuuden sairaalan toisen vaiheen rakentaminen kutistuu suunnitellusta – leikkaussaleja ja vuodeosastopaikkoja vähennetään

OYSin tulevaisuuden sairaalan C-talon rakentaminen alkaa ensi vuonna – rakentajaksi on valittu NCC

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi