1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tuulipuistot

Alavieskaan kaavailuun tuulipuiston melu- ja välkevaikutuksista jätetty huolestunut mielipide YVA-prosessin alkuvaiheessa

Mielipide tuli lähialueen asukkaalta. ELY-keskuksen mukaan tarkennuksia selvityksiin tarvitaan melu- ja maisemavaikutusten osalta.

tuulipuistot
Reposaaren tuulipuiston tuulivoimaloita.
Alavieskan Hangaskurunkankaalle, lähelle Kalajoen kaupunginrajaa, suunnitellaan yhdeksän myllyn tuulivoimalaa. Kuvituskuva.Henrietta Hassinen / Yle

Alavieskaan kaavaillun Hangaskurunkankaan tuulipuiston melu- ja maisemavaikutuksista tarvitaan vielä tarkempia selvityksiä. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus antoi torstaina lausuntonsa ympäristövaikutusten arviointiohjelmaan koskien Prokon Wind Energy Finlandin hanketta.

ELY-keskuksen mukaan tuulivoimayhtiön on tarkennettava selvityksiä kaavaillun yhdeksän voimalan aiheuttamasta melusta sekä maisemavaikutuksista, koska asutusta on suhteellisen lähellä aluetta.

Ympäristövaikutuksia on täydennettävä myös kulttuuriympäristön ja liikenteeseen osalta. Asiaan on jätetty yksi lähialueen asukkaan mielipide, jossa ilmaistaan huoli nimenomaan tuulivoimalan melu- ja välkevaikutuksista. Mielipiteen esittäjän mukaan Hangaskuruun kaavaillut tuulimyllyt ovat kooltaan niin suuria, ettei niistä ole vielä kokemusta Suomessa.

ELY-keskukseen oltiin yhteydessä palautemielessä myös mielipiteille annetun määräajan jälkeen.

Hankealueella ei ole luontoarvoltaan tärkeitä kohteita. Ympäristövaikutusten arviointiprosessi jatkuu vielä, ja Prokon Wind Energy Finland voi tehdä lisäselvityksiä ennen varsinaisen ympäristövaikutusten arviointiselostuksen tekoa.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi