1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turun yliopisto

Turun yliopiston kansainvälisiin maisteriohjelmiin ennätysmäärä hakemuksia

Yli 60 prosenttia hakijoista oli ETA-alueen ulkopuolelta. Suurin yksittäinen ETA-alueen ulkopuolinen hakijajoukko tuli Bangladeshista.

Turun yliopisto
Turun yliopiston rakennus
Osa viime keväänä koulutusohjelmiin hyväksytyistä on pandemian vuoksi siirtänyt opintojensa aloitusta.Arash Matin

Turun yliopiston kansainvälisiin maisteriohjelmiin tuli tammikuussa 1 985 hakemusta. Määrä on suurempi kuin koskaan aikaisemmin. Englanninkielisiä maisteriohjelmia oli tänä vuonna haettavana 13. Yksittäisiä hakijoita oli 1 735.

Hakemuksia tuli yli sadasta eri maasta, kuten viime vuosinakin. Yli 60 prosenttia hakijoista oli ETA-alueen ulkopuolelta. Suurin yksittäinen ETA-alueen ulkopuolinen hakijajoukko tuli Bangladeshista, mistä hakijoita oli 179. Pakistanista hakijoita oli 177, Kiinasta 88, Iranista 82, Nigeriasta 75 ja Nepalista 53.

Suomesta kansainvälisiin maisteriohjelmiin haki 324 hakijaa.

Opiskelijavalinta ja hakijapalvelut -yksikön osastopäällikön Mari Kähkösen mukaan ennen tämän hakukierroksen loppua suurin kysymysmerkki liittyi siihen, kuinka koronapandemia vaikuttaisi ulkomailta hakeviin.

– On ilo huomata, että poikkeuksellinen tilanne ei hidastanut hakijamäärien kasvua. Toivottavasti nyt hyväksyttävät uudet opiskelijat pääsevät aloittamaan opintonsa syksyllä normaaliin tapaan, Kähkönen toteaa yliopiston tiedotteessa.

Lue seuraavaksi