Riihivalkaman ja Portaan välille rakennettavan vesihuoltolinjan suunnitelmat hyvässä vauhdissa Tammelassa

Tavoitteena on, että rakentaminen päästään aloittamaan jo keväällä.

Tammelassa haja-asutusalueiden vesihuoltolinjat parantavat asukkaiden ja mökkiläisten arkea. Kuva: Derrick Frilund / Yle

Vesihuoltolinjan rakentamissuunnitelmat Riihivalkaman ja Portaan kylien välille ovat loppusuoralla Tammelassa. Portaan kylällä ei ole vielä viemäröintiä. Vesihuoltolinjalle on kuitenkin tarvetta, koska alueella on paljon vapaa-ajan asutusta sekä pohjavettä. (siirryt toiseen palveluun)

– Edellinen suunnitelma vesihuoltolinjan vetämisestä Riihivalkamasta Portaaseen oli linjattu kulkemaan peltoja pitkin, mutta se suunnitelma jouduttiin laittamaan uusiksi. Tämä toinen suunnitelma kulkee nyt maantien ja teiden varsia pitkin, kertoo Tammelan tekninen johtaja Hannu Jalava.

Jalavan mukaan maanomistajille lähtee piakkoin kirje asiasta. Tavoitteena on, että rakentaminen päästään aloittamaan jo keväällä.

Tammelan kunta sai viime vuonna valmiiksi vesihuoltolinjan Liesjärven ja Portaan välille. Kun Riihivalkama–Porras-vesihuoltolinja valmistuu, niin kunta voi purkaa Liesjärven pienen puhdistamon.

Tekninen johtaja Hannu Jalava kertoo, että kunta on alustavasti sopinut yhteistyöstä Forssan vesihuoltoliikelaitoksen kanssa.