1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rokotteet

Noin 4000 hoitajaa, lääkäriä ja hoivakodissa asuvaa vanhusta on saanut koronarokotteen Kymenlaaksossa – Kymsote alkaa valmistautua iäkkäiden joukkorokotuksiin

Sote-henkilöstön ja hoivakotien asukkaiden rokotukset jatkuvat.

rokotteet
Koronarokotus ruiskeita valmiina.
Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön rokotukset käynnistyivät Kymenlaaksossa joulukuun lopussa. Kuvituskuva.Kristiina Lehto / Yle

Kymsote valmistautuu aloittamaan iäkkäiden joukkorokotukset.

Johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaan mukaan Kymsotessa varataan henkilöstöä ja tilat sekä viritetään ajanvarausjärjestelmää kuntoon.

– Heti kun tieto rokotteiden tulosta tulee, voimme viestittää väestölle, missä järjestyksessä kukakin saa kehotteen varata itselleen ajan rokotukseen.

Mäntymaan mukaan rokotusaikataulu riippuu täysin siitä, miten rokotteita saadaan Suomeen. Väestörokotuksia varten rokotteita tarvitaan tuhansia päivässä. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, milloin rokotteita väestön rokottamista varten saadaan.

– Rokotteiden ja lisäannosten saatavuus on erittäin hidasta.

Rokotukset on Kymenlaaksossa aloitettu Pfizerin ja Biontechin rokotteilla kuten muuallakin Suomessa.

Kymsote lähestyy rokotettavia kirjeitse, kunhan rokotteiden saatavuus selviää.

Kymenlaaksolaiset eivät voi tällä hetkellä varata aikaa koronarokotukseen. Kymsote toivoo, etteivät ihmiset tiedustelisi koronarotuksista terveysasemilta.

Ensimmäisille rokotteen toinen annos

Sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöitä on Kymenlaaksossa rokotettu tähän mennessä 2 900. Ensimmäiset heistä ovat saaneet myös koronarokotteen toisen annoksen.

Hoivakotien asukkaiden rokotukset käynnistyivät maakunnassa viikko sitten. Tehostetun palveluasumisen asiakkaita on tähän mennessä rokotettu 1 075.

Rokotukset hoivakodeissa jatkuvat ensi viikolla. Rokotetta tarjotaan kaikille tehostetun palveluasumisen asiakkaille, ikääntyneille ja erityisryhmille Kymsoten ja yksityisten palveluntarjoajien yksiköissä.

Kymsote arvelee, että sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijät ja hoivakotien asukkaat on rokotettu helmikuun loppuun mennessä tai viimeistään maaliskuussa, mikäli rokote-eriä saapuu tämän hetken tiedon mukaisesti. Tällöin kaikki olisivat saaneet jo tarvittavat kaksi rokotetta.

Kaikkiaan Kymenlaaksossa on tähän mennessä annettu yhteensä lähes 4000 koronarokotusta.

Lue myös:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Kymenlaaksossa: Kotkassa korona-altistumisia koulussa ja päiväkodissa, päivittyvä grafiikka kertoo rokotustilanteen

Lue seuraavaksi