1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. COVID-19

Kokkolan Lidl-myymälässä epäillään joukkoaltistumista koronavirukselle

Koronatartunnan saanut on asioinut Intiaanikylän Lidlissä lauantaina iltapäivällä.

COVID-19
näytteenotto covid19 porvoo
Sairaanhoitopiiri pyytääkin tuona aikana myymälässä käyneitä seuraamaan oireitaan ja hakeutumaan herkästi koronavirustestiin. Markku Rantala / Yle

Kokkolan Strangintien Lidl-myymälässä epäillään joukkoaltistumista koronavirukselle lauantaina 16. tammikuuta.

Keskipohjalaisten sosiaali- ja terveyspalveluista vastaava Soite kertoo tiedotteessaan mahdollisen altistumisen sattuneen kello 16–18 välillä. Sairaanhoitopiiri pyytääkin tuona aikana myymälässä käyneitä seuraamaan oireitaan ja hakeutumaan herkästi koronavirustestiin.

Keski-Pohjanmaalla on tapahtunut lähiaikoina kaksi muutakin mahdollista joukkoaltistumista. Kaustisen maanantaisissa raveissa epäillään altistumista koronavirukselle. Myös bussimatkustajat Pohjolan Matkan reitillä Kannuksen ja Kokkolan välillä perjantaina 15. tammikuuta ovat voineet altistua koronalle.

Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu viimeisten kahden viikon aikana yhteensä 9 koronatartuntaa.

Tänään perjantaina alueella todettiin yksi uusi tartunta. Tartuntaketjua selvitetään parhaillaan. Altistuneet on kartoitettu ja määrätty karanteeniin.

Koko pandemian aikana Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu 166 koronavirustartuntaa.

Soitesta muistutetaan, että koronatestiin pitää hakeutua nopeasti ja lievissäkin oireissa, etteivät tartuntaketjut eivät pääse leviämään.

Korjattu artikkelia 22.1. klo 14:59. Epäillyn altistumisen päivämäärä oli Soiten tiedotteessa väärin. Joukkoaltistumisen epäillään tapahtuneen Lidl-myymälässä lauantaina 16.1, ei 17.1, kuten artikkelissa ensin kerrottiin.

Lue seuraavaksi