1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

7 uutta koronaan liittyvää kuolemantapausta Kymenlaaksossa – tapaukset liittyvät tartuntaketjuihin kotiutusyksikössä ja hoivakodissa

Kouvolassa Lauttarannan kotiutusyksikön tartuntaryppääseen liittyy nyt 12 kuolemantapausta. Myös Kotkassa Hovinsaaren hoivakodissa on menehtynyt yhteensä kaksi henkilöä.

koronavirus
Suomen lippu heiluu puolessa tangossa hoivakodin pihalla
Hovisaaren hoivakoti 1:ssä on ollut yksi uusi kuolemantapaus. Arkistokuva.Pyry Sarkiola / Yle

Kymenlaakson hoivakodeissa on tullut ilmi lisää uusia koronatartuntoihin liittyviä kuolemantapauksia.

Sekä Kouvolassa Lauttarannan kotiutusyksikössä että Kotkassa Attendon Hovinsaaren hoivakoti 1:ssä on kummassakin ollut yksi uusi kuolemantapaus viimeisen vuorokauden aikana.

Pohjois-Kymen sairaalassa on tartuntaryppään aikana kuollut viisi siellä hoidossa ollutta Lauttarannan kotiutusyksikön asiakasta. Asian vahvisti Ylelle Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.

Lauttarannan kotiutusyksikön koronaryppääseen liittyy nyt yhteensä 12 kuolemantapausta.

Lauttarannan kotiutusyksikössä on todettu myös yksi uusi koronavirustartunta. Yksi altistunut on saanut seulonnassa positiivisen tuloksen. Tartunnan saaneita on nyt yhteensä 50.

Leviäminen kestänyt useita viikkoja

Kouvolassa Lauttarannan kotiutusyksikön koronarypäs tuli ilmi tammikuun alussa ja on jatkanut leviämistään siitä saakka.

Johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa sanoi Ylelle keskiviikkona, jolloin edelliset tartunnat tulivat julki, että Lauttarannan epidemian vaikutukset heijastuvat myös muualle Kymsoten toimintaan. Vaikutusten odotetaan jatkuvan vielä pitkään.

– Kyseessä on tärkeä jatkohoitoyksikkö, johon on siirretty sairaalahoidosta potilaita, jotka eivät vielä kotona pärjää. Sillä on vaikutuksia sairaalahoitoa myöten. Meillä on tällä hetkellä varsin täynnä esimerkiksi sairaalaosastot kautta linjan, Mäntymaa kertoi keskiviikkona.

Myös Lauttarannan henkilöstö on ollut epidemian vuoksi kovilla, ja henkilöstöä on osin edelleen sivussa sairastumisten ja altistumisten vuoksi.

Kuusankoskella sijaitseva Lauttarannan kotiutusyksikkö on paikka, jossa vanhukset majoittuvat yleensä muutamia viikkoja esimerkiksi sairaalahoidon jälkeen. Jakson aikana arvioidaan, millaista hoitoa potilas tarvitsee jatkossa ja asuuko hän kotonaan vai siirtyykö hän hoivakotiin.

Hovinsaaressa kaksi kuolemantapausta

Hovinsaaren hoivakoti 1:ssä on ollut nyt kaksi koronavirustartuntoihin liittyvää kuolemantapausta.

Hovisaaren hoivakoti 1:ssä koronatartunnan saaneita on kuusi. Uusia tartuntoja ei ole Kymsoten mukaan todettu.

Kotkan Hovisaaren hoivakoti 1:n ensimmäiset tartunnat ja kuolemantapaus tulivat ilmi reilu viikko sitten.

Hoivakodissa on 61 asuntoa tehostetun palveluasumisen asiakkaille sekä mahdollisuus väliaikaiseen hoivaan.

Lue myös:

Lauttarannan kotiutusyksikössä Kouvolassa uusi koronatartuntaan liittyvä kuolema ja neljä uutta tartuntaa

Hoivakodissa todettu useita koronavirustartuntoja Kotkassa – yksi kuollut

Koronan saaneen vanhuksen hoitajat määrättiin testien jälkeen takaisin töihin hoivakotiin Kotkassa – pian selvisi, että virus oli tarttunut

Uusimmat tiedot koronaviruksesta: HUS ja TYKS vastasivat ministeriön selvityspyyntöön rokotteista, Suomessa 350 uutta tartuntaa, Saksassa tartunnat laskussa

Lue seuraavaksi