Hyppää sisältöön

Lahdessa äitinsä murhanneelle vaaditaan elinkautista – 62 iskua teräaseilla ei syytetyn mielestä ollut raaka tai julma tekotapa

Syytetty aikoo pyytää lähetettä mielentilatutkimukseen

Epäilty murha tapahtui ahtialalaisessa omakotitalossa 11. syyskuuta 2020 Kuva: Kristiina Lehto / Yle

Lahtelaismiestä epäillään äitinsä murhasta. Teko tapahtui Lahden Ahtialassa viime vuoden syyskuussa. Mies itse oli soittanut hätäkeskukseen tapahtuman jälkeen, ja poliisi vangitsi hänet kahden päivän kuluttua.

Syyttäjän mukaan mies oli lyönyt ja viiltänyt useilla teräaseilla äitiään yhteensä 62 kertaa.

Syyttäjä esittää miehelle elinkautista tuomiota. Mies myöntää tapon mutta kiistää murhan, ja sen että tekotapa olisi ollut erityisen raaka ja julma, eikä menettely olisi ollut kokonaisuutena arvostellen törkeää.

Riitaa asumisesta oli ollut aiemminkin

Syytetyn mukaan hänellä oli ollut aiemminkin riitaa äitinsä kanssa asumisjärjestelyistä, joissa hän asui äitinsä asunnossa. Pojan mukaan riidat eivät koskaan aiemmin olleet johtaneet väkivaltaisuuksiin.

Hän ei myöskään osaa sanoa miksi tällä kertaa tilanne oli riistäytynyt käsistä, tai että miksi hän oli toiminut niinkuin oli toiminut.

Epäilty on ollut vangittuna syyskuusta lähtien. Hänet on tällä hetkellä sijoitettu psykiatrisen vankisairaalan Turun yksiköön.

Mies aikoo asianajansa mukaan pyytää määrämistään mielentilatutkimukseen.

.
.