1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tulipalot

Peräseinäjoella paloi vanha asuinrakennus – paikalle tuotiin myös pelastuslaitoksen uusi monitoimiyksikkö

Naapurit havaitsivat vapaa-ajan käytössä olleen talon katon olevan liekeissä.

tulipalot
Tulipalon jälkiraivausta Peräseinäjoella
Pelastuslaitos käytti Peräseinäjoella ensimmäistä kertaa uutta monitoimiyksikköään (nostolavan takana) kattorakenteiden purkamiseen.Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos/Jani Välimaa

Tulipalo on tuhonnut vapaa-ajan käytössä olleen, vanhan asuinrakennuksen Peräseinäjoen Kalajärven rannalla. Tulipalo oli talon yläkerrassa ja kattorakenteissa, mutta koko rakennus on kärsinyt savu- ja vesivahingoista. Pelastuslaitokselta arvioidaan, että rakennus on tuhoutunut asumiskelvottomaan kuntoon.

Pelastuslaitos joutui purkamaan katon. Pihapiirin ulkorakennukset säästyivät, eikä palo aiheuttanut henkilövahinkoja.

Noin sataneliöisessä talossa ei ollut ketään syttymishetkellä. Naapurit havaitsivat katon olevan liekeissä ja hälyttivät apua. Syttymissyystä ei tässä vaiheessa ole tietoa.

Palo on jo sammutettu ja meneillään on jälkiraivaus. Paikalla on ollut pelastuslaitoksen yksikköjä Peräseinäjoelta ja Jalasjärveltä sekä nostolava Seinäjoelta.

– Lapualta paikalle tuotiin pelastuslaitoksen uusi monitoimiyksikkö, joka oli nyt ensimmäistä kertaa hälytystehtävässä. Laitteen nostokouralla pystyy purkamaan palavia rakenteita turvallisesti ja nopeasti, kertoo päivystävä palomestari Jani Välimaa Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta.

Lue seuraavaksi