1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Senaatti-kiinteistöt

Entistä verotaloa soviteltu käräjäoikeuden käyttöön – muutto voi kuitenkin olla edessä vasta parin vuoden päästä

Käräjäoikeutta varten verotaloa pitäisi laajentaa.

Senaatti-kiinteistöt
Verotalo
Verotalo on tällä hetkellä tyhjillään. Arkistokuva.Toni Pitkänen / Yle

Kuopion verotoimisto muutti loppuvuodesta Tulliportinkadulta Viestikadulle. Entinen verotalo Puistokadun ja Tulliportinkadun kulmassa jäi tyhjilleen. Rakennuksen omistaa Senaatti-kiinteistöt.

Itä-Suomen aluejohtaja Jyrki Reinikainen Senaatti-kiinteistöiltä kertoo, että rakennusta on soviteltu oikeusministeriön hallinnonalan käyttöön. Se tarkoittaa sitä, että pääkäyttäjäksi tulisi Pohjois-Savon käräjäoikeus.

Hankesuunnittelu on jo pitkällä, mutta täysin lukkoon muuttoa ei vielä ole lyöty. Senaatti-kiinteistöjen puolelta toiveena tietenkin on, että hankkeessa päästäisiin etenemään mahdollisimman pian.

– Asiakkaiden kanssa on sovittava etenemisestä, mutta me olemme saman tien valmiina hankkeen edistämiseen, Reinikainen sanoo.

Tulossa remontti ja mahdollisesti laajennus

Reinikaisen mukaan hankkeelle on hyvät pohjat, sillä talon kunto on hyvin kartoitettu. Käräjäoikeutta varten tiloja täytyy kuitenkin remontoida nykyaikaisemmiksi ja luultavasti myös laajentaa.

– Laajennus olisi hyvin todennäköisesti tulossa sisäpihalle, eli se ei näkyisi katujulkisivussa. Ulospäin kortteli näyttäisi pitkälti samalta kuin nyt. Pääsisäänkäyntiin on lisäksi suunnitteilla pientä ehostusta.

Varsinainen käräjäoikeuden muutto olisi siten edessä vasta muutamien vuosien päästä, sillä hankkeen lopullisessa suunnittelussa ja remontoinnissa menee vielä aikaa.

– Kun päätökset saadaan aikaiseksi, siitä menee pari vuotta ja sitten on käyttövalmista.

Reinikainen on avoin ehdotukselle, että tiloissa voisi vielä ennen remonttia olla jotain väliaikaista toimintaa.

– Toki ennen remonttia siihen voidaan ottaa jotain lyhytaikaista toimintaa.

Lue seuraavaksi