1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. poliisi

Lisää poliiseja koronakaranteeniin Oulussa – joukkoaltistuminen ei edelleenkään vaaranna toimintakykyä, poliisi vakuuttaa

Toiminta turvataan tarvittaessa naapuripoliisilaitosten voimin ja rikostutkijoiden siirtämisellä kenttätyöhön

poliisi
Poliisitunnus hihamerkkinä.
Joukkoaltistuminen ei vaaranna poliisin toimintakykyä, Oulun poliisista kerrotaan. Tarvittaessa apua saadaan esimerkiksi Lapin poliisilaitokselta. Kuvituskuva.Kristiina Lehto / Yle

Oulun poliisi on joutunut asettamaan lisää kentällä työskenteleviä poliiseja koronakaranteeniin.

Poliisin toimintakyky ja riittävä määrä partioita kentällä turvataan lähipäivinä työvuorojärjestelyillä ja mahdollisilla hetkellisillä tehtävänkuvan muutoksilla.

Perjantaina 22.1 kerrottiin, että reilut parikymmentä Oulun poliisin kenttäryhmissä työskentelevää poliisia on altistunut koronalle ja joutunut karanteeniin.

Asiasta kertoi ensin sanomalehti Kaleva (siirryt toiseen palveluun). Altistuneen poliisijoukon karanteeni jatkuu ensi viikon puoleen väliin saakka.

Oulun poliisin apulaispoliisipäällikkö Arto Karnaranta sanoo, että hän ei halua puhua tarkoista luvuista. Poliisin toimintakykyyn nämä uudetkaan altistumiset eivät hänen mukaansa kuitenkaan vaikuta.

Nyt viikonloppuna käytetään hyväksi esimerkiksi liikennepoliisin partioita tai rikostutkinnassa työskenteleviä, jotka on varustettu kenttäkelpoisella varustuksella

– Tarvittaessa saamme tukea lähellä sijaitsevilta muilta poliisilaitoksilta. Toimintakyvyn puolesta ei huolta ole, kunhan tämä tilanne ei kovin kauaa kestä, sanoo Karnaranta.

Karanteeniin joutuneet ovat kenttähenkilöitä, jotka ovat väistämättä tekemisissä toistensa kanssa.

– Kohtaamisia tulee työpäivän aikana, ja tämä on valitettavan luonnollinen seuraus siitä, että näin moni altistui, kun tautitapaus joukossa oli.

Lue seuraavaksi