1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. maanjäristykset

Antarktiksella annettiin tsunamivaroitus maanjäristyksen jälkeen - varoitus peruttiin myöhemmin

Tsunamivaroitus koski muun muassa Chilelle kuuluvaa Eduardo Frei -tukikohtaa.

maanjäristykset
Jäätynyt maa.
Arkistokuvaa Antarktikselta.Yonhap / EPA

Osaan Etelämantereen rannikkoa annettiin tsunamivaroitus maanjäristyksen jälkeen. Lauantai-iltana paikallista aikaa todettu maanjäristys oli voimakkuudeltaan 7,0 ja se tapahtui noin kymmenen kilometrin syvyydessä, kertoivat Chilen viranomaiset.

Tsunamivaroitus koski muun muassa Chilelle kuuluvaa Eduardo Frei -tukikohtaa. Ilmavoimien tukikohtaan kuuluvat kylä, sairaala, koulu, pankki, posti ja kappeli, kertoo uutistoimisto AFP.

Nyt eteläisen pallonpuoliskon kesäkaudella alueella oleskelee enimmillään noin 150 ihmistä. Talvikaudella väkiluku on noin 80. Tukikohta sijaitsee Kuningas Yrjön saarella.

Järistyksen etäisyys asemasta oli noin 210 kilometriä. Viranomaisten kehottivat rannikkoalueen evakuointiin. Uutistoimisto Reutersin mukaan tsunamivaroitus peruttiin myöhemmin.

Chilen sisäministeriö lähetti ensin rannikkoalueita koskevan evakuointiviestin chileläisten puhelimiin ympäri maata. Tämä todettiin myöhemmin erehdykseksi, sillä viestin piti koskea vain Antarktista.

Chilessä tapahtui myöhään lauantaina maanjäristys myös lähellä pääkaupunki Santiagoa maan keskiosassa. Järistys oli voimakkuudeltaan 5,9. Sen ei ole kerrottu aiheuttaneen tuhoja.

Chile on yksi seismisesti aktiivisimmista maista maailmassa.

Lähteet: Reuters, AFP

Lue seuraavaksi