1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hyökkäys USA:n kongressiin

Washington Post: Kymmenillä kongressin poliisin työntekijöillä todettu koronatartunta loppiaisen hyökkäyksen jälkeen

Ei ole tiedossa, kuinka moni tartunnan saaneista oli paikalla kongressirakennuksessa hyökkäyksen aikaan.

Hyökkäys USA:n kongressiin
Mielenosoittajat ja mellakkapoliisit ottavat yhteen Yhdysvaltain kongressin edessä.
Turvaetäisyyksiä oli vaikea pitää mellakan keskellä, poliisijärjestön edustaja kertoo.Roberto Schmidt / AFP

Yhdysvalloissa 38:lla kongressin poliisin työntekijällä on todettu koronatartunta loppiaisen mellakan jälkeisinä viikkoina, kertoo sanomalehti Washington Post. (siirryt toiseen palveluun) Tartuntamäärät ovat kasvussa myös kaupungissa olleen kansalliskaartin sotilaiden parissa.

Lehden saamissa tiedoissa ei eritelty sitä, kuinka moni tartunnan saaneista oli paikalla kongressirakennuksessa mellakan aikaan. Tapahtumien aikaan kongressin poliiseja oli paikalla noin 1 400 henkeä.

Kongressirakennukseen 6. tammikuuta tehdyssä hyökkäyksessä poliisit joutuivat väkivaltaisiin yhteenottoihin silloista presidenttiä Donald Trumpia kannattaneiden mellakoitsijoiden kanssa. Kongressirakennukseen tunkeutui viranomaisten mukaan noin 800 mellakoijaa.

– Hyökkäyksen aikana poliisit yrittivät pitää turvallista etäisyyttä, mutta kaikki olivat toistensa kimpussa. Sitten oli pippurisumutetta ja ihmiset yskivät, ja ruumiinnesteitä lenteli, kuvailee kongressin poliisijärjestöä edustava Gus Papathanasiou lehdelle tilannetta.

Washingtonin kansalliskaartin lähde kertoo lehdelle, että kaartin tiedossa on ainakin 170 uutta tartuntatapausta, ja määrän odotetaan kasvavan.

Lue myös:

Kuvat parkkihalliin ajetuista kansalliskaartilaisista kuohuttavat USA:ssa – viranomaislähteen mukaan 100–200 sotilaalla koronatartunta

Lue seuraavaksi