1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Kouvolassa kolmessa koulussa altistumisia koronalle – 100 ihmistä karanteeniin

Kouvolan kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén pitää Kymenlaakson koronatilannetta erittäin vakavana.

koronavirus
Kouvolan yhteiskoulu.
Altistumisia on tapahtunut esimerkiksi Kouvolan Yhteiskoulussa. Arkistokuva.Antro Valo / Yle

Kolmessa kouvolalaiskoulussa on tullut ilmi uusia korona-altistuksia.

Eskolanmäen koulussa, Kaunisnurmen koulussa ja Kouvolan Yhteiskoulussa on asetettu henkilöitä karanteeniin kolmen eri tartuntatapauksen vuoksi. Karanteenit koskevat yhteensä noin sataa henkilöä.

– Kymsotesta tulleiden tietojen mukaan näiden altistumisten takana olevat tartunnat on saatu vapaa-ajalta, Kouvolan kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén sanoo tiedotteessa.

Karanteeni kestää 14 päivää, ja sen ajaksi järjestetään etäopetus. Muu opetustoiminta voi Kymsoten arvion mukaan jatkua kouluissa toistaiseksi lähiopetuksena.

Koulun henkilöstöä, oppilaita ja huoltajia on ohjeistettu Wilman ja kaupungin sisäisten kanavien kautta. Kymsote ottaa jokaiseen altistuneeseen henkilökohtaisesti yhteyttä.

Viime viikolla altistuksia 7 eri koulussa

Viime viikon aikana Kouvolassa oli todettu lauantaihin mennessä kahdeksan altistustapausta seitsemässä eri koulussa. Karanteenissa oli näistä johtuen yhteensä noin 180 henkilöä.

Koulualtistusten suuri määrä johtuu kaupungin mukaan siitä, että Kymenlaaksossa todettiin viime viikon aikana paljon koronatartuntoja. Turvallisuuspäällikkö Johanna Franzénin mukaan kaupungille tulee jonkin verran kyselyitä siitä, miksi kaikkia kouluja ei siirretä etäopetukseen.

– Syynä on se, että tartuntojen ei ole edelleenkään todettu leviävän Kymenlaakson kouluissa ja myös muualla Suomessa tämä on ollut toistaiseksi harvinaista. Tyypillisesti lapset saavat tartunnan oman perheen kautta tai muusta vapaa-ajan vietosta, Franzén sanoo kaupungin tiedotteessa.

Perusopetuksen oppilaita voidaan kaupungin mukaan siirtää etäopetukseen ainoastaan erittäin painavista syistä. Mikäli koronavirustilanne muuttuu siten, että tartuntoja alkaa levitä myös lasten ja nuorten keskuudessa kouluissa, voidaan myös perusopetuksessa oppilaat siirtää tilapäiseen etäopetukseen neljännestä vuosiluokasta alkaen.

Päätöksiä etäopetuksesta voidaan tarvittaessa tehdä myös koulukohtaisesti. Kouvolassa toisen asteen oppilaitokset ovat etäopetuksessa ainakin 14.2. saakka, välttämätöntä lähiopetusta lukuunottamatta.

Kymenlaakson ja Kouvolan koronatilanne on Johanna Franzénin mukaan nyt erittäin vakava.

– Kaupungin osalta meillä ei ole enää lain mukaisia keinoja kiristää rajoituksia, kaikki mahdolliset rajoitukset on otettu käyttöön, Franzén sanoo tiedotteessa.

Lue seuraavaksi