1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Mikkeli

Mikkelin lukio etäopetukseen alkaneen viikon ajaksi – Kuntosalilla mahdollisia korona-altistumisia

Mikkelin lukiossa on havaittu kaksi koronatartuntaa. Myös Urpolan koulussa on ilmennyt tartunta.

Mikkeli
Käsipainoja rivissä kuntosalilla.
Yksi tartunnan saaneista oli asioinut kahteen otteeseen Mikkelin Crossfit-kuntosalilla. Kuvituskuva.Jarkko Riikonen / Yle

Mikkelin lukio on siirretty etäopetukseen alkaneen viikon ajaksi ja yksi lukion ryhmä on asetettu karanteeniin. Syynä ovat lukiossa havaitut kaksi koronatartuntaa. Tilanne arvioidaan uudestaan viikon loppupuolella.

Myös Urpolan koulun yhdellä oppilaalla on todettu koronatartunta. Terveysviranomaiset tiedottivat sunnuntai-iltana olevansa yhteydessä virukselle mahdollisesti altistuneisiin.

Lääkärit kehottavat molempien koulujen oppilaita ja henkilökuntaa tarkkailemaan terveydentilaansa ja olemaan pienistäkin oireista yhteydessä sairaanhoitopiirin puhelinpalveluun.

Kaikkien tartuntojen lähteet ovat alueen ulkopuolella ja tartunnat liittyvät kahteen erilliseen ketjuun.

– On mahdollista, että tartuntaketjuista löytyy uusi tapauksia oireisten tutkittujen joukosta. Tartuntojen takia Essote tulee asettamaan paljon henkilöitä karanteeniin, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Yksi tartunnan saanut henkilö on käynyt Mikkelin Crossfit-kuntosalilla maanantaina 18.1. klo 16.00–17.00 ja tiistaina 19.1. klo 16.00–18.00. Kuntosalilla tuolloin asioineita kehotetaan niin ikään tarkkailemaan terveydentilaansa.

Lue seuraavaksi