1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sairaanhoitopiirit

Seinäjoen sairaalanmäen pysäköintiongelmat selvitetään laajasti

Asiakaspysäköinnistä suunniteltiin maksullista, mutta nyt sairaanhoitopiirin hallitus haluaa selvittää myös henkilökunnan pysäköintitarpeet.

Keskussairaalassa ja terveyskeskuksessa asioivat saavat aika ajoin etsiä pysköintipaikkaa pitkään. Kuva: Pasi Takkunen/Yle

Seinäjoen sairaalanmäellä on jatkuva pula pysäköintipaikoista, ja ongelma näyttää olevan kasvamaan päin.

Sairaanhoitopiiri suunnitteli jo muuttavansa asiakaspysäköinnin maksulliseksi toukokuusta lähtien. Kuntayhtymän hallitus päätti kuitenkin maanantaina, että myös henkilökunnan pysäköintitarve tulee selvittää.

– Henkilökunnan autot vievät jo enemmän paikkoja kuin asiakkaiden kulkuneuvot. Jonkin verran myös lähialueen kuntoilijat käyttävät sairaalan pysäköintialueita, toteaa sairaanhoitopiirin johtaja Jaakko Pihlajamäki.

Pysäköintipaikoilla on nyt neljän tunnin aikarajoite.

– Toivomuksemme on, että julkisia kulkuvälineitä käytettäisiin nykyistä enemmän.

Pysäköintitaloakin pohditaan

Pysäköintipaikkojen tarve kasvaa entuudestaan, kun yhä enemmän sairaalan toimintoja keskittyy Hanneksenrinteeseen. Tämä tarkoittaa Törnävän sairaalatoimintojen ja psykiatrisen avohoidon siirtymistä sairaalanmäelle.

– Kun Törnävän rakennukset myytiin, siinä samassa meni myös rinteestä pysäköintipaikkoja.

Sairaanhoitopiiri selvittää myös pysäköintitalon rakentamismahdollisuuksia ja uusien pysäköintialueiden perustamista.

Sairaanhoitopiirin tilatoimikunta ehdotti, että sairaanhoitopiiri ja Kiinteistö Oy Seinäjoen Y-talo vuokraavat omistamansa pysäköintialueet kaupungin pysäköintiyhtiö Seipark Oy:lle. Vuokra-aika olisi ollut viisi vuotta kahden vuoden optiolla.

Nyt sairaanhoitopiirin hallitus siis palautti asian tilatoimikunnalle uuteen ja entistä laajempaan valmisteluun.