Hyppää sisältöön

Pohjalaispoliisi Piia Kattelus-Kilpeläinen ryhtyi myymään sinimustia vaatteita – kohautti aiemmin lapuanliikkeeseen viittaavassa somekuvassa

Seinäjokelainen kuntavaltuutettu Piia Kattelus-Kilpeläinen kiistää yhteyden politiikan ja vaatebisneksen välillä.

Kuva: Sarianne Tekoniemi / Yle

Hiljattain somekuvallaan kohua herättänyt seinäjokelainen poliisi ja kaupunginvaltuutettu Piia Kattelus-Kilpeläinen (ps.) on avannut verkkokaupan, joka myy sinimustia vaatteita.

Yle uutisoi tammikuun puolessavälissä, että Kattelus-Kilpeläisen yritys Seinäjokinen-lehti oli rekisteröinyt käyttöönsä sinimusta-verkkotunnuksen. Samana päivänä Uutissuomalainen kertoi (siirryt toiseen palveluun), että entiset perussuomalaiset ovat aikeissa perustaa uuden Sinimusta liike -nimisen puolueen.

Kattelus-Kilpeläinen vakuutti tuolloin Ylen haastattelussa, etteivät puolue ja verkkotunnuksen varaaminen liity mitenkään toisiinsa.

Ylen maanantaina tavoittama Kattelus-Kilpeläinen kiistää, että verkkokaupalla olisi yhteyttä politiikkaan. Kyseessä on Kattelus-Kilpeläisen mukaan "täysin oma brändi".

– Sillä ei ole kytköksiä mihinkään liikkeeseen tai puolueeseen, Kattelus sanoo.

Katteluksen mukaan verkkokauppa avattiin aiottua aiemmin kovan kysynnän vuoksi.

Somekohu syntyi vuodenvaihteessa

Kattelus-Kilpeläinen joutui noin kaksi viikkoa sitten selittelemään suhdettaan lapuanliikkeen tunnusväreihin, siniseen ja mustaan.

Sosiaalisessa mediassa syntyi vuodenvaihteessa kohu, kun Kattelus-Kilpeläinen julkaisi sosiaalisessa mediassa kuvan, jossa esiintyi kirves kädessä ja sinimusta lapuanliikkeeseen viittaava paita päällään.

Kuvan yhteyteen Kattelus-Kilpeläinen liitti maakuntalehti Ilkka-Pohjalaisen kolumnin otsikon (siirryt toiseen palveluun) "Maan tila -kolumni: Tulevana vuonna perussuomalaisuudesta tulee niin trendikästä, että lapuanliikkeen väreissä voi nauttia Bulevardilla maitokahvit ilman mellakkaa".

Piia Kattelus-Kilpeläinen on ammatiltaan poliisi. Hän on virkavapaalla tehtävistään.

Pohjanmaan poliisilaitos selvittää parhaillaan, rikkoiko Kattelus-Kilpeläisen esiintyminen sosiaalisessa mediassa poliisia velvoittavia käyttäytymissääntöjä.

Voit keskustella aiheesta torstaihin kello 22 saakka.

.
.