1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. taksinkuljettajat

Mies ajoi taksitolpalle ja sumutti avoimesta ikkunasta taksinkuljettajaa jauhesammuttimella – Taksiliitto: Vahingonteot ovat lisääntyneet

Lohjalla sattunutta tapausta käsitellään vahingontekona.

Kuvituskuva. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudella on käsittelyssä erikoinen syyte, jossa miestä epäillään vahingonteosta taksinkuljettajaa kohtaan.

Taksiyrittäjän mukaan syytetty istui auton kyydissä, joka ajoi Lohjan linja-autoaseman taksitolpalla olleen taksin viereen. Tekijä sumutti avoimesta ikkunasta sammuttimen jauhetta taksiin sen avoimesta ikkunasta sisään taksinkuljettajan ollessa autossa. Kuljettaja säästyi vahingoilta.

Taksiliitto: vahingonteot lisääntyneet

Parin vuoden takaisen liikennepalvelulain uudistuksen myötä häirintä ja vahingonteot ovat lisääntyneet, kertoo Taksiliiton toimitusjohtaja Timo Koskinen.

– Oman käsitykseni mukaan kuluttajien taksin käyttötottumukset ovat muuttuneet. Kunnioitus taksinkuljettajia kohtaan on laskenut, Koskinen kertoo.

Vaikka taksit on varustettu valvontakameroilla ja muilla turvallisuutta edistävällä laitteilla, hyvällä ja laadukkaalla asiakaspalvelulla voidaan Koskisen mukaan välttää monia riitatilanteita.

Taksiautoilijoiden häirintää tapahtuu etenkin suurissa kaupungeissa.

– Tämä on kaksipuolinen kysymys: mitä parempaa ja luotettavampaa palvelu on, sitä vähemmän riitatilanteita syntyy, Koskinen summaa.