Hyppää sisältöön

Aluehallintovirasto jatkoi kieltoa: Ei yli 50 hengen tilaisuuksia Lapin sairaanhoitopiirissä helmikuussa

Lapin aluehallintovirasto on ottanut huomioon alueen tautitilanteen lisäksi myös muualta Suomesta Lappiin kohdistuvan talvimatkailun.

Syyksi kerrotaan koronavirustartuntojen leviämisen ennaltaehkäiseminen. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Yli 50 ihmisen tilaisuudet on kielletty Lapin sairaanhoitopiirin alueella myös helmikuussa. Lapin aluehallintovirasto on päättänyt jatkaa aiemmin voimassa olleita kokoontumisrajoituksia. Syyksi kerrotaan koronavirustartuntojen leviämisen ennaltaehkäiseminen.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan 50 ihmistä, kunhan niissä noudatetaan viranomaisten antamia ohjeita.

Lapin aluehallintoviraston määräys on voimassa ajalla 1.–28.2.2021. Se koskee Lapin sairaanhoitopiirin aluetta eli Enontekiön, Inarin, Kittilän, Kemijärven, Kolarin, Muonion, Pelkosenniemen, Pellon, Posion, Ranuan, Rovaniemen, Sallan, Savukosken, Sodankylän ja Utsjoen kuntia.

Lapin sairaanhoitopiirissä epidemia on edelleen perustasolla. Lapin aluehallintovirasto on kokoontumisrajoituksia arvioidessaan ottanut huomioon alueen tautitilanteen lisäksi myös muualta Suomesta Lappiin kohdistuvan talvimatkailun. Viraston mukaan kokoontumisiin liittyy edelleen suuria riskejä taudin leviämiselle, minkä vuoksi rajoitustoimet ovat välttämättömiä.

Mikäli epidemiatilanne heikkenee merkittävästi, Lapin aluehallintovirasto voi tiukentaa kokoontumismääräyksiä.