1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rokotteet

Janakkalassa alkavat yli 80-vuotiaiden koronarokotukset – rokottaminen kestää viikkoja rokoteaineen vähyyden vuoksi

Rokotuspaikkoina ovat Tervakosken uusi liikuntahalli sekä Turengin liikuntahalli.

rokotteet
Koronarokotus ruiskeita valmiina.
Janakkalan kunnasta muistutetaan, että rokotukseen varataan aika joko soittamalla tai sähköisen varausjärjestelmän kautta.Kristiina Lehto / Yle

Janakkalan kunta aloittaa väestön koronavirusrokotukset noin kolmen viikon päästä. Väestön rokottaminen alkaa Janakkalassa 80 vuotta täyttäneistä ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvista henkilöistä.

– Tervakoskella on 300 ja Turengissa tuhat yli 80-vuotiasta. Yli 70-vuotiaita asuu kunnassa yhteensä noin neljä tuhatta, kertoo Janakkalan sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämispäällikkö Sini Kelo.

Koronarokotuksia tehdään Tervakosken uudella liikuntahallilla, Delfort Areenalla 9. ja 10. helmikuuta. Turengin liikuntahallilla rokotuksia annetaan 11. ja 12. helmikuuta.

– Kummassakin hallissa on kolme rokottajaa ja kolme kirjaajaa per päivä. Rokotuksia tehdään kolmessa linjassa.

Rokotukseen varataan aika soittamalla numeroon 03 680 1451 tai sähköisen varausjärjestelmän kautta. Varausjärjestelmä ja puhelinlinja avautuvat viikolla 5.

Kahden päivän rokotusrumbat riittävät

Koska rokotemäärät ovat vielä pieniä, kestää 80 vuotta täyttäneiden rokottaminen useita viikkoja. Rokotuspäiviä lisätään sitä mukaan, kun rokotetta saadaan enemmän. Sini Kelo uskoo, että kaksi päivää riittää yli 80-vuotiaiden rokottamiseen.

– Olemme laskeneet, että Tervakoskella olisi riittänyt jopa yksi päivä, jos kaikki menee nopeasti. Turengin rokotuksiin on varattu kaksi päivää ja jos sielläkin menee kaikki hyvin, niin ne riittävät.

Koronarokotukset jatkuvat siten, että seuraavaksi ovat vuorossa ovat 75–79-vuotiaat ja sitten 70–74-vuotiaat. Tämän jälkeen rokotetaan alle 70-vuotiaat riskiryhmäläiset. Viimeisenä rokotetaan muu väestö.

Parhaillaan Janakkalassa rokotetaan hoivakodeissa asuvia ikäihmisiä sekä henkilöstöä.

Lue lisää:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Kanta-Hämeessä

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi