1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Sosteri

Sairaanhoitopiiri Sosteri kumosi Panu Peitsaron uuden virkanimityksen menettelytapavirheen vuoksi

Itä-Savon sairaanhoitopiirin entinen kuntayhtymäjohtaja Panu Peitsaro nimitettiin ylilääkärin virkaan vain hetki sen jälkeen kun hän oli ilmoittanut eroavansa saman sairaanhoitopiirin kuntayhtymäjohtajan tehtävistä.

Kuva: Esa Huuhko / Yle

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin entisen kuntayhtymäjohtaja Panu Peitsaron takaisinpalkkaus uuteen virkaan samassa sairaanhoitopiirissä on vedetty takaisin.

Kumoamispäätöksen taustalla on menettelytapavirhe. Virka ei ollut haettavissa julkisesti verkossa, vaan ainoastaan sairaanhoitopiirin ilmoitustaululla.

Peitsaro irtisanoutui sairaanhoitopiirin johtajan virasta tammikuun alkupuolella. Hänen työtehtävänsä virassa loppuvat tammikuun lopulla. Peitsaro on ollut otsikoissa myös sen vuoksi, että hän ilmoitti tammikuussa eroavansa kokoomuksesta ja liittyi hetki myöhemmin Liike Nyt -puolueen ehdokkaaksi kuntavaaleihin.

Tämän jälkeen tammikuun puolivälissä Peitsaro nimitettiin sairaanhoitopiirissä ylilääkärin virkaan terveyden sekä toimintakyvyn edistämisen vastuualueelle.

Eilen Sosterin perusterveydenhuollon johtavan ylilääkärin sijaisena toiminut Esa Ruuskanen kumosi nimityksen virheellisen menettelyn vuoksi.

Asia oli maanantaina myös Savonlinnan kaupunginhallituksen käsiteltävänä (siirryt toiseen palveluun), koska kaupunki oli pyytänyt selvityksen sairaanhoitopiiriltä virantäyttöön liittyen. Karvasen kaupungille toimittamassa selvityksessä kerrotaan, että ylilääkärin virka julistettiin haettavaksi joulukuun 18. päivä. Selvityksen mukaan virka oli ollut täyttämättä noin vuoden verran. Selvityksessä kerrotaan myös, että virka on perustettu vuonna 2003.

Kaupunginhallitus päätti maanantaina äänestyksen jälkeen, että Sosterilta saatu selvitys on riittävä asiassa ja asia on loppuun käsitelty.

Aiheesta kertoi ensimmäisenä Itä-Savo -lehti (siirryt toiseen palveluun).

Juttua korjattu kello 15:16 26.1.2021 Peitsaron nimityksen oli kumonnut johtavan ylilääkärin sijaisena toiminut Esa Ruuskanen, eikä ylilääkäri Veikko Karvanen, kuten jutussa aiemmin mainittiin.

Lue myös:

Sairaanhoitopiiristä vasta eronnut Panu Peitsaro nimitetty uuteen virkaan Sosterissa – asettuu myös ehdolle kuntavaaleihin

Sosterin kuntayhtymäjohtaja Panu Peitsaro irtisanoutuu tehtävästään