1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Rockyhtye Flaming Lips esiintyi muovisten kuplien sisällä, yleisö oli eristetty samalla tavoin konsertissa Yhdysvalloissa

Bändin nokkamies halusi järjestää konsertin, jossa korona ei leviäisi.

kulttuuri
flaming lips giffissä
robfromthebeach / EBU

Amerikkalaisen Flaming Lips -rockyhtyeen viime viikonloppuna Oklahomassa järjestämät kaksi konserttia olivat erikoinen näky: bändin jäsenet musisoivat kukin omassa muovisessa kuplassaaan, ja myös yleisö oli pakattu muovikupliin, joita oli kummassakin konsertissa yhteensä sata.

Kuplissa oli melkeinpä high tech -tasoinen varustus. Niihin oli asennettu korkeataajuuksiset lisäkaiuttimet parantamaan äänenlaatua. Lisäksi kuplat oli varusteltu vesipullolla, paristokäyttöisellä tuulettimella ja pyyhkeellä.

Nappia painamalla saattoi myös ilmoittaa, jos halusi vessaan tai jos tunsi olonsa liian kuumaksi. Jos lämpötila kuplassa nousi liikaa, sinne puhallettiin viileää ilmaa. Vessakäynnille taas pääsi henkilökunnan saattamana. Kuplan ulkopuolella piti käyttää maskia.

Flaming Lipsin konserttia

Ei mikään friikkishow

Konseptin on kehittänyt Flaming Lipsin nokkamies Wayne Coyne. Hänen mukaansa tällaiseen konserttiin osallistuminen on turvallisempaa kuin ruokakauppaan meneminen.

– En halusi ihmisten ajattelevan, että kyseessä on jonkinlainen friikkien kohtaaminen, vaikka onhan tämä vähän outo tapahtuma. Mutta outous johtuu siitä, että tällä tavalla emme altista ihmisiä tartunoille, Coyne kertoi konseptista Rolling Stone -julkaisulle (siirryt toiseen palveluun).

Oklahomassa Coyne heilutteli ahkerasti myös kylttiä, josa julistettiiin että "Fuck Covid-19".

1980-luvulla perustettu Flaming Lips tunnetaan amerikkalaisen vaihtoehtorockin monipuolisena edustajana. Vuonna 2011 bändi esimerkiksi julkaisi yhden uuden laulun kuukaudessa kokonaisen vuoden ajan.

Bändi on tehnyt yhteistyötä muun muassa Miley Cyrusin kanssa kokeellisen Miley Cyrus & her Dead Petz -albumin tiimoilta vuonna 2015.

Kuplakonsertista kertoi Rolling Stonen lisäksi muun muassa BBC (siirryt toiseen palveluun).

Lue, katso ja kuuntele lisää:

Korona tyhjensi muusikoiden keikkakalenterit, eikä paluusta ole tietoa – "Tuntuu, että kaikki on tällä hetkellä spekulaatiota"

Osa muusikoista vaihtaa alaa rajoitusten jatkuessa – metalliyhtye Silver Bulletin Hannes Horma odottaa bändinsä läpimurtoa koronan varjossa

Musiikin ammattilaisen on harjoiteltava jatkuvasti, vaikka konserttisalien ovet ovat koronalukossa - sivutuotteena syntyy kolmen miehen korvakarkkia adventtiajalle

Kun konsertit peruuntuivat - Karita Mattilan ja Iiro Rantalan koronavuosi

Lue seuraavaksi