1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

THL: Jyväskylässä tiistaina 17 uutta koronatartuntaa – Moni Keski-Suomen kunta selvinnyt koko epidemian lähes ilman tartuntoja

Valtakunnallisesti tartuntoja raportoitiin tiistaina 348.

koronavirus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n kyltti Helsingissä.
Jyväskylän lisäksi THL raportoi tiistaina Keski-Suomessa tartuntoja Hankasalmella ja Laukaassa. Emmi Korhonen / Lehtikuva

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on varmistanut tiistaina 17 uutta koronatartuntaa Jyväskylässä. Muualla Keski-Suomessa tartuntoja on raportoitu kaksi Hankasalmella ja yksi Laukaassa.

Valtakunnallisesti tartuntoja raportoitiin tiistaina 348, joista suurin osa, 83, Helsingissä.

Jyväskylän maltillisina pysytelleet tartuntaluvut ryöpsähtivät viikonloppuna, kun perjantaista sunnuntaihin todettiin 43 uutta tartuntaa. Niistä huomattava osa oli nuorilla ja nuorilla aikuisilla. Karanteeniin asetettiin melkein 500 ihmistä.

Samaan aikaan kun korona leviää Jyväskylässä, maakunnassa on yhä useita kuntia, joissa on koko epidemian aikana ollut vain yksittäisiä tartuntoja tai ei tartuntoja lainkaan.

THL:n tartuntatautirekisterin mukaan vähemmän kuin viisi tartuntaa on Keski-Suomessa keväästä alkaen kirjattu Kannonkoskella, Kinnulassa, Kivijärvellä, Luhangassa, Multialla, Pihtiputaalla ja Toivakassa.

Lue seuraavaksi