1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Mikkeli

Mikkelissä halutaan selvittää, kenelle kuuluu vastuu jätevedenpuhdistamon kustannusten kasvusta

Mikkelin uuden jätevedenpuhdistamon hintalappu on tällä hetkellä paisunut 75 miljoonaan euroon.

Mikkelin uusi jätevedenpuhdistamo rakentuu Sairilan jätekeskuksen viereen kallion sisään. Kuva: Esa Huuhko / Yle

Mikkelin kaupunginvaltuusto haluaa selvittää, kenelle kuuluu vastuu Metsä-Sairilan uuden jätevedenpuhdistamon kustannusten noususta.

Valtuusto päätti asiasta maanantaisessa kokouksessaan, valtuustoryhmien puheenjohtajien esitettyä lisäyksen päätökseen.

Lisäksi kaupunginvaltuusto edellyttää, että kaupunginhallitus valmistelee kaupunginvaltuustolle selkeän yksityiskohtaisen esityksen, kuinka rakennushankkeissa kokonaiskustannusten määrästä ja talousseurannasta aiotaan antaa luottamushenkilöille jatkossa johdonmukaista ja ennakoivaa sekä sisällöltään oikeaa tietoa.

Viime syksyllä kaupunginhallitus päätti teetättää sisäisen tarkastuksen Vesiliikelaitoksen Metsäsairilan vedenpuhdistamohankkeen toteutuksesta. Tarkastusraportin pohjalta selvisi, että projektin johtamisessa ja asettamisessa on ollut useita puutteita.

Metsä-Sairilan jätevedenpuhdistamon kustannusarvio on kasvanut vuosi vuodelta. Vielä muutama vuosi aiemmin hinta-arvio oli 45 miljoonaa euroa. Tällä hetkellä hankkeen kokonaiskustannusarvio on 75 miljoonaa euroa.

Lue myös:

45 miljoonaa, 60 miljoonaa, 75 miljoonaa... – Mikkelin jätevedenpuhdistamon kustannusarvio paisui jälleen

Mikkeliin valmistuu Euroopan modernein jätevedenpuhdistamo – hintalappu on vuosien saatossa kivunnut 60 miljoonaan euroon