1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Viisi uutta koronatapausta Lapissa – Kolarissa tartuntarypäs näyttää rauhoittuvan

Rovaniemellä tapauksia on kaksi, Länsi-Pohjassa kaksi ja yksi tartunta on todettu Sodankylässä kirjoilla olevalla henkilöllä, joka asuu Lapin ulkopuolella.

koronavirus
Oppilaat jonottaa kouluun sisälle.
Kolarissa on laitettu kaksi päiväkotia, Äkäslompolon koulu ja kirkonkylän koulun yksi luokka karanteeniin tartuntojen takia. Arkistokuva.Benjamin Suomela / Yle

Lapissa on todettu viisi uutta koronavirustartuntaa. Rovaniemellä tapauksia on kaksi, Länsi-Pohjassa kaksi ja yksi tartunta on todettu Sodankylässä kirjoilla olevalla henkilöllä, joka asuu Lapin ulkopuolella, kerrotaan Lapin sairaanhoitopiiristä.

– Kolarissa uusia tartuntoja ei ole todettu viikonlopun jälkeen ainakaan vielä, sanoo kunnan johtava lääkäri Ulla Ylläsjärvi.

Viime viikolla Kolarissa varmistui kymmenen tautitapausta tartuntaketjusta, joka on lähtöisin Oulun seudulta. Tartuntojen takia kaksi päiväkotia, Äkäslompolon koulu ja kirkonkylän koulu 5. luokka on karanteenissa.

– Päiväkodeista tai kouluista ei ole tullut toistaiseksi yhtään jatkotartuntaa, Ylläsjärvi lisää.

Kolarin virusnäytteet on lähetetty tutkittavaksi, jotta selviää, onko kyseessä koronan muuntovirus. Vastauksia näytetutkimuksista ei ole vielä saatu kuntaan.

Lue uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta tästä artikkelista.

Lue seuraavaksi