1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Kierrätyskeskuksessa koronatartuntojen rypäs – sairastuneita työntekijöitä noin 50, toistaiseksi ei viitteitä virusmuunnoksesta

Nihtisillan Kierrätyskeskuksessa Espoossa on todettu useita koronavirustartuntoja.

koronavirus
Nihtisillan kierrätyskeskus.
Nihtisillan Kierrätyskeskuksessa Espoossa on todettu useita koronavirustartuntoja.Henrietta Hassinen / Yle

Nihtisillan Kierrätyskeskuksessa Espoossa on todettu koronavirustartunta noin 50 työntekijällä.

Tartunnat paljastuivat henkilöstölle tehdyissä seulontatesteissä. Näytteet on lähetetty myös mahdolliset koronavirusmuunnokset tunnistaviin jatkotutkimuksiin, mutta toistaiseksi virusmuunnokseen viittaavaa ei ole todettu. Espoon tartuntatautiyksikkö seuraa tilannetta tarkasti.

Tartunnan saaneista kahdeksan on työskennellyt myymälässä ja loput taustatoiminnoissa. Taustatoiminnoissa työskentelevät eivät ole olleet asiakaskontakteissa.

– Ihmettelemme, miten tämä on mahdollista emmekä osaa arvioida, miten tartuntoja on näin paljon. Ne ovat tulleet hyvin lyhyessä ajassa, noin viikon sisällä, kertoo Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n toimitusjohtaja Juha Lehtikuja.

Tartunnan saaneet henkilökunnan jäsenet on määrätty eristykseen ja altistuneet on määrätty karanteeniin.

Henkilöiden, jotka ovat asioineet Nihtisillan Kierrätyskeskuksessa perjantaina 15.1. kello 10–15, maanantaina 18.1. kello 13–20 tai tiistaina 19.1. kello 12–20 kehotetaan seuraamaan erityisen tarkkaan, onko heillä ilmennyt koronavirustartuntaan viittaavia oireita. Näitä ovat muun muassa kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys tai vatsaoireet.

Myymälähenkilökunta vaihdettu

Toimitusjohtaja Juha Lehtikuja kertoo, että Kierrätyskeskuksessa työntekijöillä on maskipakko. Kun viime viikolla tartuntoja alkoi ilmetä, työntekijöille hankittiin myös tehokkaampia FFP2-tason maskeja. Lisäksi työpaikalla voi kokoontua enintään 10 hengen ryhmissä.

– Maskeja käytetään, mutta FFP2-tason maskit eivät ole vielä enemmistöllä käytössä, vaan he käyttävät kirurgisia suojaimia. Yritämme lisätä tehokkaampien maskien käyttöä koko ajan, sanoo Lehtikuja.

Nihtisillan Kierrätyskeskuksen myymälän henkilökunta on vaihdettu viime torstaina, kun tartuntoja alkoi ilmetä. Nyt myymälässä työskentelevät sellaiset henkilöt, jotka eivät ole altistuneet.

Lue seuraavaksi