1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vaihto-opiskelijat

Itä-Suomen yliopisto keskeyttää jälleen vaihto-opiskelijoiden saapumisen – jo Suomeen ehtineet suorittavat vaihtonsa loppuun

Yliopisto pyrkii osaltaan rajoittamaan erityisesti uusien virusmuunnosten leviämistä.

vaihto-opiskelijat
Itä-Suomen yliopisto
Itä-Suomen yliopisto ei ota enää vaihto-opiskelijoita vastaan tänä keväänä. Arkistokuva.Sami Takkinen / Yle

Itä-Suomen yliopisto on päättänyt keskeyttää vaihto-opiskelijoiden vastaanottamisen kevään ajaksi koronavirustilanteen takia.

Vaihtotoiminta oli kokonaan katkolla Itä-Suomen yliopistossa myös viime syyslukukauden, mutta vaihto-opiskelijoiden saapumiseen valmistauduttiin kevätkaudeksi.

Vaihdot alkoivat pyöriä vuoden alusta. Kuopion ja Joensuun kampuksille ehti saapua noin 160 kansainvälistä opiskelijaa eri puolilta maailmaa.

– Heitä ei palauteta, vaan he saavat suorittaa vaihtonsa suunnitellusti, akateeminen rehtori Tapio Määttä kertoo.

Vaihto-opiskelijoiden vastaanottamisen keskeytys koskettaa noin 30 opiskelijaa, jotka olivat vielä saapumassa kevääksi Itä-Suomeen. Keskeytys jatkuu koko kevätlukukauden, 31. heinäkuuta saakka.

– Kova yritys meillä oli jo palata normaaliin, mutta joudumme vielä jarruttamaan.

Lähtevien vaihto-opiskelijoiden osalta Itä-Suomen yliopisto ei ole antanut uusia linjauksia, vaan vaihtoon lähteminen on edelleen yliopiston puolesta mahdollista. Ulkomaille lähtöä tosin rajoittavat muut voimassa olevat matkustusrajoitukset.

– Todella moni on viime viikkoina perunut itse lähtönsä, Määttä sanoo.

Lue lisää:

Tampereella vaihto-opiskelijoilla 20 koronatartuntaa, kokonainen asuntola karanteenissa, seulonnat käynnissä – yliopisto ja TAMK keskeyttävät vaihdot toistaiseksi

Vaihto-opiskelijat bilettävät Tampereella ilman maskeja ja turvavälejä – vararehtori: "Tällainen käytös ei ole sallittua"

Lue seuraavaksi