1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rikokset

Kultasepänliikkeeseen iski varas elokuvatyyliin Seinäjoella – yöpyi välikatossa ja laskeutui köydellä, poimi saaliiksi timantteja

Syyttäjä vaatii kolmelle vankeusrangaistusta törkeästä varkaudesta.

Kuva: Elina Niemistö / Yle

Syyttäjä vaatii ehdottomia vankeusrangaistuksia kolmelle ulkomaalaiselle miehelle, joita epäillään Nurmon viime kesäisestä kultasepänliikkeen murrosta. Miehiä syytetään törkeästä varkaudesta.

Yksi kolmikosta vietti yönsä ostoskeskuksen välikatossa, johon hän oli päässyt wc-tilojen kautta. Aamulla epäilty teki reiän kultasepänliikkeen kattoon ja laskeutui köyden varassa alas.

Arvoesineitä kertyi uusimman arvion mukaan noin 165 000 euron edestä. Aikaisemmin Kultatähden yrittäjä Minna Laitamäki kertoi ryöstäjien tienneen tarkalleen mitä ottaa mukaan.

– Timantit ja kulta kelpasivat. Ja huomasi selkeästi, että sellaiset tuotteet, jotka eivät olleet rasiassa. Piti saada pienesti täältä pois, Laitamäki kertoo.

Lue myös: Seinäjoen kultasepänliikkeen murrosta on neljä kuukautta – epäillyt on saatu kiinni ulkomailla, yrittäjää ihmisten huolenpito koskettaa edelleen

Kaksi muuta epäiltyä avustivat varkauden toteuttamisessa. Ostoskeskuksen aukeamisen jälkeen kaksi muuta epäiltyä ovat tulleet ostoskeskukseen ja auttaneet kolmannen poistumaan wc-tiloista. Tämän jälkeen kolmikko on poistunut ostoskeskuksesta anastettu omaisuus mukanaan.

Kaksi miehistä otettiin kiinni syksyllä Virossa ja yksi Espanjassa. Anastettu omaisuus on edelleen kateissa. Epäillyt ovat olleet vangittuina Suomessa.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus antaa tuomionsa jutussa 9. helmikuuta.

Katso ja kuuntele tuoreimmat uutiset Pohjanmaalta Yle Areenasta.

Voit keskustella aiheesta torstai-iltaan kello 22 saakka.