1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jyväskylä

Jyväskylän yliopiston opiskelijoihin kytkeytyy useita koronatartuntaketjuja – lähiopetus keskeytetään viikoksi

Kortepohjan opiskelijakylän lähistöllä järjestettiin maanantaina joukkotestaus koronaan altistuneille.

Jyväskylä
Jyväskylän yliopisto päärakennus kesä
Kaikki lähiopetus keskeytetään Jyväskylän yliopistossa tammikuun loppuun saakka. Isto Janhunen/Yle

Jyväskylän yliopisto on päättänyt keskeyttää lähiopetuksen tammikuun loppuun saakka Jyväskylän kampuksella.

Yliopiston opiskelijoihin kytkeytyy useampia koronatartuntaketjuja, joiden selvittely on kesken. Lähiopetuksen keskeyttämisen tavoitteena on estää näihin liittyvät mahdolliset jatkotartunnat.

Lähiopetusta on tähänkin asti järjestetty vain välttämättömissä oppiaineissa, kuten taito- ja taideaineissa sekä laboratorio-opetuksessa, turvajärjestelyjä noudattaen. Nyt kaikki lähiopetus keskeytetään loppuviikon ajaksi. Myös yliopiston kirjaston käyttöä rajataan. Tammikuun ajan vain lainaus ja palautus ovat mahdollista.

Keskeytys ei koske loppuviikoksi aikataulutettuja tenttejä, jotka voidaan toteuttaa tiukennetuin turvajärjestelyin.

Lisäksi yliopisto on päättänyt keskeyttää vaihto-opiskelijoiden vastaanottamisen huhtikuun loppuun saakka. Keskeytys ei koske kansainvälisten maisteriohjelmien opiskelijoita.

Kortepohjassa järjestettiin massatestaus koronalle altistuneille opiskelijoille

Jyväskylän yliopiston opiskelijoita on altistunut koronavirukselle ainakin viime torstaina Heidi's Bier Bar -ravintolassa Jyväskylän keskustassa. Ravintolassa oli alun perin tarkoitus järjestää kansainvälisille opiskelijoille tarkoitettu tapahtuma. Virallinen tapahtuma peruttiin, mutta kymmeniä opiskelijoita tuli silti paikalle.

Jyväskylän kaupunki järjesti maanantaina joukkotestauksen Kortepohjassa koronavirustartunnalle altistumisen vuoksi. Testeissä kävi noin 150 henkilöä, joista suurin osa oli oireilevia opiskelijoita. Testien tuloksia odotetaan aikaisintaan keskiviikkona.

Jyväskylän yliopiston koronaseurantaryhmän puheenjohtaja Jarkko Pirkkalainen kertoo, että opiskelijoiden tartuntatilannetta on seurattu yliopistolla tiiviissä yhteistyössä terveysviranomaisten kanssa.

– Tulevat päivät ovat kriittisiä tartuntaketjujen katkaisemisen kannalta, Pirkkalainen sanoo.

Jyväskylässä koronavirustartunnat ovat lähteneet viime viikkoisten suvantovaihdeiden jälkeen nopeaan kasvuun. Uusia tartuntoja on todettu erityisesti nuorilla ja nuorilla aikuisilla. Viime perjantain jälkeen uusia koronatartuntoja on tullut ilmi jo kuutisenkymmentä.

Koronalle on altistuttu Jyväskylässämuun muassa kuntosalilla ja muissa liikuntaharrastuksissa, koulussa ja ravintolassa.

Lue seuraavaksi