1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Rauman telakalla 19 koronatartuntaa – uusia testejä otetaan nyt isolta joukolta virusmuunnoksen pelossa

Tartunta on peräisin ulkomailta, mikä herättää pelkoa virusmuunnoksen leviämisestä.

koronavirus
Aurinkopaneeleja Rauman telakalla.
Rauman telakka-aluetta. Arkistokuva.Juuso Kuusisto / Yle

Rauman telakalla on todettu 19 uutta koronatartuntaa liittyen eilen maanantaina kerrottuun tartuntaan.

Ensimmäinen tartunta on peräisin todennäköisesti ulkomailta. Maanantaina testattiin 33 telakan alihankintayrityksen työntekijää, joista siis yli puolella on tartunta.

Tartunta peräisin ulkomailta

Rauman telakalle perustettiin tiistaina näytteenottopiste, jossa otetaan vielä tiistain aikana näytteet 50 ihmiseltä. Tulosten odotetaan valmistuvan keskiviikkoiltaan mennessä.

– Testausta tehdään nyt laajasti, koska positiivisen testituloksen saaneita oli näin paljon. Koronatartunta on peräisin ulkomailta, ja näin ollen virusmuunnoksen leviämisen mahdollisuus on olemassa, Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri Raija Uusitalo-Seppälä sanoo.

Raumalla pelkoa leviämisestä

Telakan ulkopuolella ei viranomaisten mukaan ole tietoa altistuneista. Silti raumalaisten toivotaan nyt noudattavan tiukkoja koronaohjeita.

– Tartuntamäärät ovat Raumalla jälleen huomattavasti kasvussa. Vahvan maskisuosituksen noudattaminen on nyt ensiarvoisen tärkeää tartuntojen ehkäisemiksi. Jokaisella on vastuu paitsi itsestään myös muista ihmisistä, tartuntataudeista vastaava lääkäri Irene Reinvall sanoo.

Satakunnan koronatilanne on viime viikkoina ollut rauhallinen, mutta Rauman lisääntyneet koronatartunnat muuttavat kokonaiskuvaa. Rauman kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen on esittänyt huolensa siitä, että raumalaiset ovat vähentäneet maskien käyttöä ja lipsuvat turvavälien pitämisestä.

– Talvilomakauden lähestyessä kaupungin johto toivoo raumalaisten pysyvän lomillaankin vain Rauman ja Satakunnan alueilla, Luukkonen totesi alkuviikosta.

Lue seuraavaksi