1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Satakunnan koronatilanne pahenee – edessä paluu koronan kiihtymisvaiheeseen

Taustalla on erityisesti Rauman seudun pahentunut koronatilanne.

Satasairaala. Kuva: Antti Laakso / Yle

Satakunta on palaamassa koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen muutaman viikon perusvaiheen jälkeen.

Satasairaalan ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä kertoo, että alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä toteaa todennäköisesti torstaina maakunnan olevan kiihtymisvaiheessa. Taustalla on erityisesti Rauman seudun heikentynyt koronatilanne.

Raumalla todettiin tiistaina peräti 19 uutta koronatartuntaa telakka-alueella toimivan alihankkijan työntekijöiden keskuudessa. Tauti on tullut telakalle todennäköisesti ulkomaantuliaisina.

Ilmaantuvuus kasvussa

Koronan ilmaantuvuus on Satakunnassa tällä hetkellä 19,5 tapausta 100 000:a asukasta kohti. Vaikka lukema on Suomen kolmanneksi alhaisin, tartuntojen määrä on selvässä kasvussa.

Satakunnassa todettiin viime viikolla 27 koronatartuntaa. Tapauksista kolmasosa oli peräisin ulkomailta. Tartuntojen lähde selvisi neljässä tapauksessa viidestä.

Koronaväsymystä vastaan taisteltava

Satasairaala korostaa, että väestön on noudatettava koronaa koskevia varotoimia ja hakeuduttava oireiden ilmetessä testeihin. Vain näin koronan leviämistä voidaan ehkäistä.

– Satakunnan rajalla Varsinais-Suomessa Laitilan ja Pyhärannan puolella todettu vaikeutunut tilanne heijastuu Satakuntaan, ja väestössä on nähtävissä merkkejä koronaväsymyksestä, Uusitalo-Seppälä sanoo.

Myös Rauman kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen on esittänyt huolensa siitä, että raumalaiset ovat vähentäneet maskien käyttöä ja lipsuvat turvavälien pitämisestä.

Satasairaalassa Porissa tilanne on onneksi vielä rauhallinen. Hoidossa oli tiistaina yksi potilas. Hänkään ei ollut teho-osastolla.

Lue uusimmat tiedot koronaviruksesta Satakunnassa tästä linkistä.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta