Hyppää sisältöön

Amnesty: Valko-Venäjän poliisin väärinkäytöksistä mielenosoituksissa on tehty yli 900 valitusta, yhtään rikostutkintaa ei ole aloitettu

Mielenosoittajia vastaan on aloitettu yli 650 rikostutkintaa.

Amnestyn raportin mukaan Valko-Venäjällä ei ole aloitettu yhtään rikostutkintaa poliisin toimintaan liittyvistä valituksista. Mielenosoittajista rikostutkintoja oli jo lokakuussa aloitettu yli 650. Kuva syyskuulta. Kuva: Natalia Fedosenko / Tass / AOP

Valko-Venäjällä poliisin väärinkäytöksistä presidentinvaalien jälkeisissä mielenosoituksissa on tehty yli 900 valitusta. Yhdestäkään ei ole aloitettu rikostutkintaa.

Asia selviää kansainvälisen ihmisoikeusjärjestö Amnestyn tuoreesta raportista. Järjestön mukaan Valko-Venäjän valtakunnansyyttäjä ei ole aloittanut oikeusprosesseja ihmisoikeusloukkauksista epäiltyjä viranomaisia vastaan.

Syyttäjävirasto raportoi lokakuussa, että se on aloittanut mielenosoittajia vastaan yli 650 rikostutkintaa, kerrotaan Amnestyn tiedotteessa.

Valko-Venäjällä on osoitettu mieltä elokuusta alkaen, jolloin Aljaksandr Lukashenka julistautui presidentinvaalien voittajaksi. Vaalit on laajasti tuomittu vilpillisiksi.

.
.