Hyppää sisältöön

Yhdysvaltain senaatti vahvisti Antony Blinkenin maan ulkoministeriksi

Blinkenillä on vahvat siteet Eurooppaan.

Yhdysvaltain uusi ulkoministeri Antony Blinken puhui senaatin kuulemisessa viime viikolla. Hän sai kiitosta molemmista puolueista. Kuva: Alex Edelman / EPA

Yhdysvaltain senaatti vahvisti tiistaina presidentti Joe Bidenin ehdokkaan Antony Blinkenin maan uudeksi ulkoministeriksi, kertoo uutistoimisto Reuters. Senaatin äänestystulos oli 78 ääntä puolesta ja 22 vastaan.

58-vuotias Blinken on pitkän linjan diplomaatti. Hän toimi ulkoministeriön kakkosmiehenä Barack Obaman hallinnossa.

Blinken on luvannut toimia läheisemmässä yhteistyössä Yhdysvaltain liittolaisten kanssa verrattuna Donald Trumpin hallintoon, jonka yksi iskulaiseista oli "America first", Yhdysvallat ensin.

Viime viikolla järjestetyssä senaatin kuulemisessa Blinken kertoi haluavansa elvyttää Yhdysvaltain vahingoittuneen diplomatian ja rakentaa yhtenäisen rintaman Venäjän, Kiinan ja Iranin tuomiin haasteisiin. Hän sai kiitosta sekä demokraattien että republikaanien leiristä.

Nettilehti Politico (siirryt toiseen palveluun)esitteli marraskuussa Blinkenin Bidenin valintana ulkoministeriksi. Lehti kertoo, että Blinkenillä on vahva usko transatlanttiseen yhteistyöhön ja pitkäaikaiset siteet Eurooppaan.

Lue lisää:

.
.